«Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» ο ΠΑΟ

«Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» ο ΠΑΟ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του «Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» που παρουσιάζει αμυντικά ο Παναθηναϊκός στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ενώ επί των ημερών του οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ στη Λεωφόρο σε παιχνίδια πρωταθλήματος σε σχεδόν ένα χρόνο, εκτός έδρας μοιάζουν με «φτερό στον άνεμο» και παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Στη Λαμία δέχθηκαν γκολ για ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μακριά από την έδρα τους και ισοφάρισαν έτσι ένα αρνητικό ρεκόρ διάρκειας 35 χρόνων, εξηγώντας εν πολλοίς την αδυναμία τους να νικήσουν μακριά από τη Λεωφόρο. Σε τέσσερις αγώνες εφέτος, μετρούν δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, απολογισμός πολύ φτωχός για μια ομάδα που θέλει να έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Σε πρώτη φάση, το ζητούμενο είναι να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία στη Λεωφόρο. Το γκολ που δέχθηκε από τον Περόνε πριν από δέκα ημέρες έβαλε τέλος σε ένα σερί 2.270 αγωνιστικών λεπτών με μηδέν παθητικό στην έδρα του και το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει ένα αντίστοιχο καλό σερί, αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Ολα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του α΄ γύρου έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας και η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας θα καθορίσει εν πολλοίς τους στόχους της στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μέχρι το τέλος του α΄ γύρου, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και εκτός έδρας τους Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, όλες τις ομάδες, δηλαδή, που έχουν τους πιο ψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα. Αν δεν καταφέρει να διατηρήσει την καλή αμυντική λειτουργία του στα εντός έδρας ματς και να βελτιωθεί αισθητά σ’ αυτόν τον τομέα στα εκτός, θα έχει πρόβλημα…

Αγωνία για Μολέντο

Η συμμετοχή του Μολέντο στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό είναι καθοριστική για το «δέσιμο» της άμυνας και οι «πράσινοι» ευελπιστούν σε μείωση της ποινής του από τρεις σε δύο αγωνιστικές. Η έφεσή τους θα εκδικαστεί αύριο και αισιοδοξούν ότι ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι, με το σκεπτικό ότι ο διαιτητής είδε και έκρινε πειθαρχικά την ενέργεια που κατήγγειλε η Λάρισα, γεγονός που δεν δικαιολογεί τη διαφορετική άποψη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Το αντίστοιχο όργανο της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε χθες με τρεις αγωνιστικές τον Αλτμαν για την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Λάρισα, ποινή που δεν προτίθεται να εφεσιβάλει ο Παναθηναϊκός κι ας χάνει τον Ισραηλινό ενόψει ντέρμπι.

Ωρα Κυπέλλου

Το σημερινό (17.15) παιχνίδι στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, παρέχει την ευκαιρία στον Ουζουνίδη να δώσει χρόνο σε παίκτες με μικρή συμμετοχή έως τώρα (Ινσούα, Διούδης, Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννης, Πίσπας) ή και καθόλου (Αυλωνίτης). Πέρα από τους τιμωρημένους Μολέντο, Αλτμαν και τους τραυματίες Τσάβες, Λουτσιάνο, Τζανδάρη, Κουτρουμπή (έχει ενοχλήσεις τους κοιλιακούς), εκτός αποστολής για να ξεκουραστούν έμειναν και οι Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή