Τελευταία εισιτήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τελευταία εισιτήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί λόγω ονομάτων η αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Παρί Σεν Ζερμέν να κλέβει την παράσταση από τους αποψινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αλλού αναμένεται να κορυφωθεί η αγωνία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων Α΄ – Γ΄ του θεσμού.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ουσιαστικά καπαρώσει την πρώτη θέση στον όμιλό της και θα είναι πιθανότατα η ρυθμίστρια για το ποια από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία υποδέχεται, ή Βασιλεία, που δοκιμάζεται στην έδρα της αποκλεισμένης Μπενφίκα, θα ακολουθήσει την αγγλική ομάδα στους «16». Η Γιουνάιτεντ θα χάσει την πρώτη θέση μόνο εάν ηττηθεί με τέσσερα γκολ διαφορά μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» και δεν νικήσει η Βασιλεία στην Πορτογαλία, ενώ θα μείνει και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μόνο εάν ηττηθεί με… επτά γκολ διαφορά.

Η Βασιλεία προκρίνεται με νίκη της στη Λισσαβώνα, ή με ίδιο αποτέλεσμα με την ΤΣΣΚΑ απόψε, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Ρώσους. Εξαίρεση αποτελεί μια μάλλον απίθανη νίκη της μοσχοβίτικης ομάδας με διαφορά τριών γκολ στο Μάντσεστερ που της χαρίζει σίγουρα την πρόκριση.

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, ανακοίνωσε χθες ότι οι Νεμάνια Μάτιτς και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα λείψουν από τον αποψινό αγώνα ώστε να συνέλθουν από τους τραυματισμούς τους. Αλλωστε, στον ορίζοντα προβάλλει και το ντέρμπι του Μάντσεστερ την Κυριακή.

Στον Γ΄ όμιλο έχει ξεκαθαρίσει μόνο η μία από τις δύο ομάδες που θα πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16», χωρίς ακόμη η Τσέλσι να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, αφήνοντας πολλά ζητήματα ανοικτά.

Οι Αγγλοι θέλουν νίκη εντός έδρας επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για να τερματίσουν πρώτοι, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ελπίζοντας να προλάβουν την πρόκριση στα νοκ άουτ στην περίπτωση που στραβοπατήσει εντός έδρας η Ρόμα με την αζέρικη Καραμπάχ. Ισοπαλία των «τζιαλορόσι» και νίκη των Μαδριλένων στο Λονδίνο θα φέρει την Τσέλσι πρώτη και την Ατλέτικο δεύτερη, καθώς η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ιταλική ομάδα.

Το δικό του ενδιαφέρον, όμως, έχει και το ντέρμπι του Β΄ ομίλου, αφού η Μπάγερν θέλει να εκμεταλλευθεί την αναστάτωση που προκάλεσε στην Παρί Σεν Ζερμέν η πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (2-1 από τη νεοφώτιστη Στρασμπούρ στο πρωτάθλημα το Σάββατο) για να την… υποχρεώσει στη δεύτερη μέσα στο Μόναχο, διασκεδάζοντας τις κακές εντυπώσεις από την ήττα με 3-0 στο Παρίσι. Αν μάλιστα επανέλθουν τα περυσινά φαντάσματα του «Καμπ Νου» για την Παρί, μια νίκη της Μπάγερν με τέσσερα γκολ διαφορά και πάνω θα της χαρίσει την πρωτιά στο γκρουπ.

Στον ίδιο όμιλο η Σέλτικ πρέπει να αποφύγει ήττα 0-3 ή χειρότερη στη Γλασκώβη από την Αντερλεχτ, ώστε να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή