Τσάμπιονς Λιγκ: Χαραμάδα πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ

Τσάμπιονς Λιγκ: Χαραμάδα πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρία για ένα ιστορικό αποτέλεσμα που μπορεί και να τον κρατήσει στην Ευρώπη έχει απόψε ο ΑΠΟΕΛ, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τους αναπληρωματικούς της Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ, καθώς η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνει την αυλαία της με πολλά κρίσιμα ματς.

H κυπριακή ομάδα έχει αφήσει προς το παρόν στην άκρη την υπεράσπιση του στέμματός της στο πρωτάθλημα –πετυχαίνοντας επαγγελματική νίκη (με γκολ στο τέλος)– εστιάζοντας την προσοχή της στη μεγάλη πρόκληση της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, με την υποστήριξη χιλιάδων Κυπρίων, θα παίξει με την αδιάφορη Τότεναμ από την οποία θα απουσιάζουν πολλοί βασικοί, όπως οι Χάρι Κέιν, Κρίστιαν Ερικσεν, Ερικ Ντάιερ, Κίραν Τρίπιερ και Ιγκό Γιορίς.

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα φέρει η Μπορούσια Ντόρτμουντ στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα είναι τεράστια επιτυχία σε τόσο δύσκολο όμιλο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Αρα, μια ισοπαλία στο Γουέμπλεϊ και νίκη της Ρεάλ αρκούν.

Υστατη μάχη

Την ίδια ώρα κρίνονται και τα υπόλοιπα εισιτήρια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την αγωνία να κορυφώνεται σε Αγγλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Η Λίβερπουλ για να προκριθεί θέλει έστω έναν βαθμό στο Ανφιλντ από τη Σπαρτάκ Μόσχας που καίγεται για νίκη ώστε να τρυπώσει στην πρώτη δυάδα, ελπίζοντας και σε στραβοπάτημα της Σεβίλλης στο Μάριμπορ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αδιάφορη στο ταξίδι της στο Χάρκοβο, αφού έχει σαρώσει τα πάντα στον όμιλο και πάει μόνο για το ρεκόρ.

Ωστόσο, η Σαχτάρ παίζει τα… ρέστα της, αφού χρειάζεται μια ισοπαλία για να μην της «κλέψει» πάνω στο νήμα τη δεύτερη θέση η Νάπολι, που υπερτερεί στην ισοβαθμία με τους Ουκρανούς. Θα πρέπει βέβαια και οι Ιταλοί να επικρατήσουν στην Ολλανδία της Φέγενορντ.

Εκεί που αναμένεται η πιο μεγάλη μάχη θα είναι στον Ζ΄ όμιλο, όπου η Μπεσίκτας έχει ήδη καπαρώσει την πρωτιά, αλλά η Πόρτο με τη Λειψία θα δώσουν την ύστατη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Οι Γερμανοί υποδέχονται τους αδιάφορους Τούρκους και θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από την Πόρτο, η οποία φιλοξενεί την αποκλεισμένη Μονακό και έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία που έχει με τη Λειψία στους 7 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή