Γιουρόπα Λιγκ: Ηχηρή επιστροφή της ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ηχηρή επιστροφή της ΑΕΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος επετεύχθη… Στην «παγωμένη» Βιέννη, η ΑΕΚ απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Αούστρια και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά δέκα χρόνια. Μια επιτυχία που πανηγύρισαν οι 3.000 οπαδοί της, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατέκτησε αήττητη τη 2η θέση του 4ου ομίλου με 8 βαθμούς (πέντε ισοπαλίες και μία νίκη) και προκρίθηκε μαζί με τη Μίλαν που μάζεψε 11 βαθμούς. Οι «Ιταλοί» έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά από την 5η αγωνιστική, ηττήθηκαν στην Κροατία από τη Ριέκα με 2-0. Τη Δευτέρα θα διενεργηθεί η κλήρωση της φάσης των «32», στην οποία η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Με τη σέντρα οι παίκτες της ελληνικής ομάδας επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, προκειμένου να κλείσουν από νωρίς την «υπόθεση» πρόκριση με ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, έως το 15ο λεπτό έχασαν δύο ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Γαλανόπουλο στο 5΄ και τον Αραούχο στο 15΄. Από την άλλη πλευρά, αν εξαιρέσει κάποιος ένα σουτ του Πρόκοπ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα, η αυστριακή ομάδα δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευθεί το υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας (58%-42%) που είχε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ άρχισε να δίνει χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Πρόκοπ στο 68΄. Οσο άδειαζε η «κλεψύδρα», τόσο η Αούστρια αύξανε την πίεση. Ομως, η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των παικτών του Χιμένεθ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους τους να χάσουν άλλη σημαντική ευκαιρία. Μάλιστα, στο 87΄ ο Τσιγκρίνσκι λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει από κοντινή απόσταση. Αντιθέτως, υπέπεσε σε φάουλ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Μέχρι τη συμπλήρωση των τεσσάρων λεπτών καθυστέρησης, η Αούστρια πίεσε την ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του γκολ κι έτσι η «λευκή» ισοπαλία έδωσε στην ελληνική ομάδα τον βαθμό που χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση. Ο διαιτητής Κρεγκ Πόουσον έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Αλαχασάν και Μπακάκη.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72΄ Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77΄ Μονσχάιν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλαουενστάινερ, Σαλαμόν (88΄ Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια (90΄ Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Μπακασέτας), Αραούχο (73΄ Κλωναρίδης).

«Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τη δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου: Είναι καταπληκτικοί. Παρότι σε κάθε παιχνίδι έχουμε σχεδόν επτά απουσίες, συνεχίζουμε και προχωράμε κανονικά», τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή