Στον «αέρα» και ο Ουζουνίδης

Στον «αέρα» και ο Ουζουνίδης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών απέχουν πάρα πολύ από τον στόχο των 5 εκατ. ευρώ που θα επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να πάρει μια βαθιά οικονομική ανάσα και να διαχειριστεί καλύτερα τη δύσκολη κατάσταση, το σφίξιμο στο… ζωνάρι αποτελεί μονόδρομο στη μάχη για την επιβίωση, με άμεση αντανάκλαση στο αγωνιστικό τμήμα.

Τα κουκιά δεν βγαίνουν και για να μη σκάσει το… κανόνι, η διοίκηση ενημέρωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη ότι το μπάτζετ μέχρι το τέλος της περιόδου πρέπει να πέσει περίπου 2 εκατ. κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό, κάτι που μεταφράζεται σε αναγκαστική αποψίλωση του ρόστερ, με λύσεις συμβολαίων παικτών που δεν ήταν στο πρόγραμμα και ελάχιστες πιθανότητες αναπλήρωσής τους, λίγα 24ωρα πριν πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου. Το μπάτζετ ήταν να πέσει στα 6 εκατ. ευρώ και με τα νέα δεδομένα, πρέπει να συρρικνωθεί κάτω από τα 4 εκατ. ευρώ, με το κάδρο των αποχωρήσεων να περιλαμβάνει τους παίκτες με τα πιο υψηλά συμβόλαια.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει τον Ουζουνίδη στα όριά του, σε σημείο που να σκέφτεται σοβαρά τον δρόμο της παραίτησης, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της NOVA: «Από τις 21/9 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για εμάς κάθε βδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα μιας αλλαγής. Το κόστος ήδη έχει πέσει κάτω από τα 6 εκατ. και όπως μας είπαν, πρέπει να πέσει κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ. Δεν έχει σημασία για αυτούς πώς θα γίνει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα. Είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος που πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα επίπεδο. Διαφωνώ με αυτό το πλάνο, δεν είναι σωτηρίας, αλλά αγωνιστικής διάλυσης. Δεν είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο το Σάββατο. Ενίσχυση σημαντική δεν περιμένουμε. Μας είπαν ότι μπορούμε να πάρουμε τώρα παίκτες των 30 με 40 χιλ. ευρώ και του χρόνου να έχουν συμβόλαιο των 100 με 150 χιλ. ευρώ».

Στην Αλάνιασπορ

Εκτός από τον Βιγιαφάνιες που πήγε χθες στο Κορωπί, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και πήγε στην Τουρκία για να υπογράψει στην Αλάνιασπορ και τον Μολέντο που ετοιμάζεται για την Ιντερνασιονάλ με συνολικό κέρδος περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, την πόρτα της εξόδου θα περάσουν άμεσα ο Χίλιεμαρκ και ο Ρέις.

Ο Σουηδός ζήτησε να διακοπεί ο δανεισμός του και να επιστρέψει στην Τζένοα, ενώ ο Ρέις θα μείνει ελεύθερος, παίρνοντας τα δεδουλευμένα του και ένα μικρό ποσό από το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Σειρά θα πάρει άμεσα και ο Κουρμπέλης, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για σημαντικά έσοδα από τη μεταγραφή του. Πέρα από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ομάδες από την Ιταλία και τη Γερμανία, είναι στο στόχαστρο και του ΠΑΟΚ, μετά την παραχώρηση του Τσίμιροτ στη Σταντάρ Λιέγης. Στη βιτρίνα για μεταγραφή παραμένουν και οι Λουντ, Κουλιμπαλί, όπως και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης φέρει πρόταση έστω και την τελευταία στιγμή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή