ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Ολυμπιακό

Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Ολυμπιακό

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγώνων χωρίς παρουσία θεατών, καθώς και με πρόστιμο 90.000 τον Ολυμπιακό, λόγω των επεισοδίων που έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ και συνδέθηκαν με βιαιοπραγίες ή/και φθορές ξένης περιουσίας.

Η ποινή είναι εφέσιμη, ωστόσο, με βάση τα νέα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς θεατές στους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, ενώ από τους 43 βαθμούς θα υποχωρήσει στους 40.

Η ποινή προβλέπεται στο άρθρο με το οποίο κλήθηκε ο Ολυμπιακός σε απολογία, με βάση την έκθεση της αστυνομίας και του παρατηρητή αγώνα.

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ.

Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.