Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» Ρεάλ, μαγική Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» Ρεάλ, μαγική Λίβερπουλ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τη Ρεάλ να επικρατεί με 3-1. Η εικόνα του αγώνα έδειξε πως η γαλλική ομάδα ήταν ποιοτικότερη, πιο πλήρης και πιο «φρέσκια» από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά το βάρος της φανέλας μίλησε και η «βασίλισσα» πήρε μια σπουδαία νίκη, που της δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Η Παρί προηγήθηκε με γκολ του Ραμπιό στο 33ο λεπτό, ο οποίος ευστόχησε σε πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η Ρεάλ κέρδισε –αυστηρό– πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρος και ο Ρονάλντο το μετέτρεψε σε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Παρί έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στη Ρεάλ. Η είσοδος των Μπέιλ και Λούκας έδωσε φρεσκάδα στους Μαδριλένους και με γκολ του Ρονάλντο στο 83΄ και του Μαρσέλο στο 86΄ η ομάδα του Ζιντάν πήρε τη σημαντικότατη διαφορά των δύο τερμάτων. Με βάση την εικόνα του αγώνα, η ρεβάνς είναι σαφέστατα «ανοικτή», ωστόσο η διαχείριση που καλείται να κάνει η Ρεάλ μετά το αποτέλεσμα που πήρε της δίνει τον ρόλο του ξεκάθαρου φαβορί.

Επιβλητικά πέρασε από το «Ντραγκάο» η Λίβερπουλ, επικρατώντας με 5-0 της Πόρτο. Δύο γκολ στο 25΄ και στο 29΄από Σαλάχ και Μανέ άνοιξαν τον δρόμο για την ευρεία νίκη των «κόκκινων», που ουσιαστικά εξασφάλισαν από χθες την πρόκρισή τους. Ο Μανέ σημείωσε χατ-τρικ με άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (53΄, 90΄), ενώ άλλο ένα πρόσθεσε ο Φιρμίνο στο 70΄.

• Ως ενηλικίωση της Τότεναμ χαιρετίσθηκε από τον βρετανικό Τύπο η ισοπαλία 2-2 που απέσπασαν τα Σπιρούνια στο Τορίνο από τη Γιουβέντους προχθές το βράδυ, ενώ έχαναν από το 9ο λεπτό με 2-0.

«Τέρμα πια το “Σπέρζι”», ανέφερε χθες αρθρογράφος στο πρακτορείο Ρόιτερς, χρησιμοποιώντας όρο που θυμίζει τα «Απολλωνάκι» ή «Πανιωνιάκι» που καταχρηστικά λέγονται εν Ελλάδι. Πλέον η ομάδα που προσωρινά εδρεύει στο Γουέμπλεϊ μοιάζει να έχει πάρει από τη μεγαλοπρεπή στόφα του μεγάλου αυτού σταδίου και καταφέρνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τον χαρισματικό της σκόρερ, τον Χάρι Κέιν.

Ο διεθνής επιθετικός ισοφάρισε το ρεκόρ του Στίβεν Τζέραρντ ως του Αγγλου σκόρερ με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας στο Τορίνο το έβδομό του για φέτος. Ηδη έχει φτάσει τα 33 σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν.

Ετσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα η παρέλαση της Μάντσεστερ Σίτι με δύο γκολ του Ιλκάι Γκιουντογκάν από την έδρα της Βασιλείας (0-4), εκεί όπου Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστησαν ήττες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή