Η Omega άνοιξε την ολυμπιακή έκθεση στη Σεούλ

Η Omega άνοιξε την ολυμπιακή έκθεση στη Σεούλ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον εορτασμό του ρόλου της ως Επίσημος Χρονομέτρης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στη PyeongChang, η Μάρκα Ελβετικής Ωρολογοποιίας OMEGA άνοιξε με περηφάνια την «Έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων της OMEGA», μέσα στο εμπορικό κέντρο Lotte World Mall στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά τιμώμενα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Alain Zobrist, CEO της OMEGA Timing, η Julia Choi, CEO της Swatch Group Κορέας, η φίλη της OMEGA και αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, Yuna Kim,  και ο Διευθυντής της εταιρείας Lotte Property & Development, Hyunchul Park.

Η «Έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων της OMEGA» παρουσιάζει τα 86 χρόνια ιστορίας χρονομέτρησης της Μάρκας, όπου περιλαμβάνονται 28 Ολυμπιακοί Αγώνες από το 1932. Η έκθεση, μεταφέρει τους καλεσμένους σε έναν αγωνιστικό χώρο με τη μορφή ενός τούνελ που περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: «Εκκίνηση», «Κατά τη διάρκεια του Αγώνα» και «Τερματισμός». Στα τμήματα αυτά παρουσιάζονται μερικές από τις σπουδαιότερες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί από την OMEGA κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Η Omega άνοιξε την ολυμπιακή έκθεση στη Σεούλ-1

Ο Alain Zobrist, CEO της OMEGA Timing, δήλωσε: «Για την OMEGA, ο ρόλος της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί πάθος και αφοσίωση εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη μας χαρά να ανοίγουμε αυτή την έκθεση και να μοιραζόμαστε ένα μέρος από την ιστορία μας και την καινοτομία που αυτή περιλαμβάνει. Η χρονομέτρηση ενός τόσο σπουδαίου γεγονότος απαιτεί μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Σε αυτήν την έκθεση μπορείτε να δείτε πώς μετράμε κάθε δευτερόλεπτο με τόση ακρίβεια. Σίγουρα αποτελεί μια έκθεση που όλοι οι οπαδοί των αθλημάτων πρέπει να επισκεφθούν.»

Η Julia Choi, CEO της Swatch Group Κορέας, δήλωσε: «Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια συναρπαστική στιγμή για τη Νότια Κορέα και αισθάνομαι πολύ περήφανη που καλωσορίζω τους επισκέπτες σε αυτή την ιδιαίτερη έκθεση στη Σεούλ. Συμβάλει στην κατανόηση του σημαντικού ρόλου της OMEGA σε αυτό το αθλητικό γεγονός, καθώς και στο πώς η Μάρκα συνεισφέρει στην επιτυχία της κάθε στιγμής. Η φιλοξενία της Νότιας Κορέας είναι πολύ θερμή, και εδώ μπορείτε να δείτε ότι το ίδιο ισχύει και για τη χρονομέτρηση.

Στο τμήμα «Εκκίνησης» της έκθεσης, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία είναι η σύγκριση μεταξύ του παραδοσιακού πιστολιού εκκίνησης και του σύγχρονου ηλεκτρονικού πιστολιού. Προχωρώντας προς στο τμήμα «Κατά τη διάρκεια του Αγώνα» οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τους νέους αισθητήρες κίνησης, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στη PyeongChang 2018, καθώς και το «Omegascope», που παρουσιάστηκε το 1964, επιτρέποντας για πρώτη φορά την εμφάνιση των χρόνων των αθλητών στην τηλεόραση. Στο τμήμα του «Τερματισμού», η OMEGA συμπεριέλαβε μια χειροποίητη «καμπάνα για τον τελευταίο γύρο», καθώς και πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως φωτογραφικές μηχανές Photofinish και φωτοηλεκτρικά κύτταρα, που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων των αγώνων. Εκτός από τα προαναφερόμενα τμήματα της έκθεσης έχει δημιουργηθεί και ένας ειδικός χώρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να τραβήξουν και δικές τους φωτογραφίες με φόντο ένα γήπεδο, σαν να περνάνε τη γραμμή του τερματισμού.

Επίσης, στην έκθεση παρουσιάζεται η νέα συλλογή Seamaster, που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Περιλαμβάνει πέντε μοντέλα σε μαύρο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και κόκκινο χρώμα, που αντιπροσωπεύουν τα διαφορετικά χρώματα των διάσημων Ολυμπιακών Κύκλων. Διαθέτοντας έναν χρωματικά έντονο σχεδιασμό και παιχνιδιάρικο πνεύμα, τα ρολόγια έχουν εμπνευστεί σε μεγάλο βαθμό από πολλά χρονόμετρα της OMEGA, από την ιστορική πορεία της στον τομέα της χρονομέτρησης και ιδιαίτερα από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στους Αγώνες του Μόντρεαλ και του Ίνσμπρουκ το 1976.

Η Έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων της OMEGA βρίσκεται στο αίθριο του 1ου ορόφου του εμπορικού κέντρου Lotte World Mall, Jamsil.

Είναι ανοιχτή κάθε μέρα, από τις 10:30 πμ. έως τις 10:00μμ., με δωρεάν είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή