Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλος τ’ όνομα, άλλος τη χάρη…

Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλος τ’ όνομα, άλλος τη χάρη…

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, χάρη στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) που απέσπασε χθες βράδυ από τη Σεβίλλη στην Ισπανία. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε άριστη αμυντική λειτουργία, ενώ ο τερματοφύλακάς της Ντάβιντ Ντε Χέα ήταν σε εξαιρετική βραδιά, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μη βρουν το γκολ, σε ένα ματς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… άνοστο. Αναμφίβολα, το τελικό αποτέλεσμα δίνει στην Γιουνάιτεντ τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ θα γίνει στις 13 Μαρτίου, οπότε με νίκη η αγγλική ομάδα θα βρεθεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε της Ρόμα με 2-1 στο Χάρκοβο, σε ένα ματς όπου ο Κώστας Μανωλάς αγωνίστηκε για 90 λεπτά με την ομάδα της Αιώνιας Πόλης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ελληνας διεθνής στόπερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά στο 20΄. Τελικώς, η Ρόμα κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Ουντέρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε με ιδανικό τρόπο την κάθετη πάσα του Τζέκο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ουκρανική ομάδα έκανε την ανατροπή πετυχαίνοντας δύο γκολ. Αρχικώς, στο 51΄ κατόρθωσε να ισοφαρίσει με τον Φερέιρα. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 71΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φρεντ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούνο Πέρες, όντας πεσμένος, έσωσε πάνω στη γραμμή του τέρματος τους Ρωμαίους ύστερα από πλασέ του Φερέιρα. Και η ρεβάνς στο Ολίμπικο της Ρώμης θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου. Στον απόηχο του ντέρμπι της Τρίτης, μπορεί να υπέμεινε οκτώ αναμετρήσεις σε 12 χρόνια κόντρα στην Τσέλσι χωρίς να σκοράρει, αλλά ο Λιονέλ Μέσι φύλαξε το καλύτερο για την ένατη. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με ένα κινηματογραφικής ταχύτητας γκολ προχθές στο Στάμφορντ Μπριτζ από πάσα του Αντρές Ινιέστα, ακυρώνοντας το προβάδισμα που είχε η Τσέλσι από το τέρμα του εξαιρετικού Γουίλιαν, κάνοντας συμπαίκτες, αντιπάλους και τον Τύπο να υποκλιθούν προ του Αργεντινού μάγου της μπάλας.

«Για εμάς είναι ο καλύτερος στον κόσμο, δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής», είπε ο μέσος της Μπάρτσα Ιβάν Ράκιτιτς, ενώ ο βετεράνος Γάλλος επιθετικός Τιερί Ανρί έστειλε μήνυμα στον Νεϊμάρ, «αν θέλει να βγει από τη σκιά του Μέσι, καλύτερα να αλλάξει άθλημα!».

Ο Μέσι θέλει πλέον δύο ακόμη τέρματα για να φτάσει τα 100 στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπολειπόμενος μόνο του Κριστιάνο Ρονάλντο που τρέχει με… 116. Παρά την απογοήτευσή του που η καλή απόδοση της Τσέλσι δεν απέφερε νίκη, ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν τόνισε ότι το ζευγάρι «είναι ακόμη ανοικτό, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πολεμήσουμε, αλλά θα χρειαστεί μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο Καμπ Νου για να περάσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή