«Καίει» ΠΑΟΚ το κατηγορητήριο

«Καίει» ΠΑΟΚ το κατηγορητήριο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To φως της δημοσιότητας είδε το κατηγορητήριο που βαρύνει τον ΠΑΟΚ, ως υπαίτιο της μη τέλεσης του αγώνα της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επειδή αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα χτύπησε τον Οσκαρ Γκαρσία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κατηγορείται βάσει του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για τις ρίψεις αντικειμένων προβλέπει ότι «εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τρεις αγωνιστικές». Επίσης κατηγορείται με βάση το άρθρο 21 του ΚΑΠ και συγκεκριμένα της διάταξης που προβλέπει ότι η υπαίτια ομάδα τιμωρείται «με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες ευρώ έως σαράντα χιλιάδες ευρώ».

Αντιθέτως, δεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ με βάση τις δύο καταγγελίες που έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ζητούσε να κατηγορηθεί και να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων που έγιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας μεταξύ οπαδών του και της αστυνομίας, αλλά και επειδή ο γιατρός του αγώνα, ήταν συμβεβλημένος με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά παράβαση του κανονισμού. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, θεωρώντας ότι κακώς αυτός δεν τελέστηκε, ενώ στη διαδικασία κλήθηκε να παραστεί και ο Ολυμπιακός. Και οι δύο υποθέσεις θα εκδικαστούν αύριο στις 16.00.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου που εξέτασε τον Γκαρσία, έπειτα από εντολή της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας. Στην έκθεση αναφέρεται ότι «προέκυψε διακριτή, κάκωση προσώπου (θλαστική εξοίδηση του άνω χείλους του στόματος αριστερά και επιπολής τραύμα του βλεννογόνου του άνω χείλους του στόματος αριστερά, σε έδαφος εξοίδησης/εκχύμωσης), με αναφερόμενο άλγος κεφαλής, άλγος αυχένα και άλγος (αρ) κροταφογναθικής άρθρωσης. Εφερε αυχενικό κηδεμόνα. Ο απεικονιστικός έλεγχος και συγκεκριμένα η αξονική τομογραφία ΑΜΣΣ (αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης), από 27/2/18, ανέδειξε εικόνα ήπιου ευθειασμού. Για την αποδρομή των παραπάνω κακώσεων απαιτείται κατά προσέγγιση χρόνος μιας εβδομάδος εξαιρέσει επιπλοκών».

Χθες ήταν προγραμματισμένη η δίκη του οπαδού του ΠΑΟΚ που πέταξε το ρολό. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, εισήχθη χθες το πρωί στο Ιπποκράτειο, με αφυδάτωση, διάρροια και εμετούς και αδυνατούσε να δώσει το «παρών» στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13/3. Η δικηγόρος του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι ο πελάτης της έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε παράνομης πράξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή