Oλοκληρώνεται το Γιουρολύμπ

Oλοκληρώνεται το Γιουρολύμπ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ελληνικά σκάφη να οδηγούν, στις περισσότερες κατηγορίες, τον στόλο του Γιουρολύμπ Αθηνών, ολοκληρώνεται σήμερα η διοργάνωση. Οι αγώνες αποτέλεσαν για τους ιστιοπλόους μας σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν μια δυνατή προετοιμασία.

Με τη συμμετοχή των Μάντη – Καγιαλή, χάλκινων ολυμπιονικών του Ρίο, διεξάγονται οι κούρσες στα 470. Το θετικό συμπέρασμα που προκύπτει από την κλάση είναι η αγωνιστική άνοδος των νέων παιδιών, κάτι που δείχνει ότι, για την Ελλάδα, η κατηγορία εκτός από παρελθόν και παρόν θα έχει και λαμπρό μέλλον, αρκεί να μείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα. «Το επίπεδο έχει ανέβει. Τα πιτσιρίκια, βλέποντας εμάς, έχουν ασχοληθεί πιο σοβαρά και αυτό φαίνεται τόσο στις θέσεις που φέρνουν όσο και στις συμμετοχές», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής. Οι Μάντης – Καγιαλής προηγούνται με 17 β.π. (10 κούρσες), ακολουθούν οι Παπουτσόγλου – Ορφανός (23) με τρίτους τους πρωταθλητές της Σουηδίας Ντάνχλμπεργκ – Μπέργκστρομ (28). Οι Μπόζη – Κλωναρίδου είναι πρώτες στις γυναίκες και τέταρτες στη γενική. Στα Λέιζερ Στάνταρ ξεχωρίζει ο Αντώνης Μπουντούρης και στα Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου είναι η… απόλυτη καπετάνισσα. Στα 49άρια γίνεται μεγάλη μάχη, με τα πληρώματα των Σωτηρίου – Μπενάκη, Καμπουρίδη – Νούτσου, Βάσιλα – Αλφ. Παναγιωτίδη να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, στα Φινν προηγείται ο Γιάννης Μιτάκης και στα RSX 9.5 o Βύρων Κοκκαλάνης. Στα RSX 8,5 o νεαρός Λεωνίδας Τσορτανίδης ξεχωρίζει από τον δεύτερο. Στις γυναίκες, η έμπειρη Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται μπροστά από τη νεαρή Κατερίνα Δίβαρη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή