Τρεις κολοσσοί για ΟΑΚΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλάνο που ξεπερνά κατά πολύ μια επένδυση στον αθλητισμό εμφανίζεται το εγχείρημα που επεξεργάζονται με την κυβέρνηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τρεις εταιρείες- κολοσσοί για την ανάπλαση και αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι με αιχμή του δόρατος τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε με γραπτή δήλωσή του τις πληροφορίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθησαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM. Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της κυβέρνησης. Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Ενα πιο συγκεκριμένο περίγραμμα έδωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ: «Ολοι μαζί φτάσαμε σε συμφωνία η οποία θα αποφέρει πολύ περισσότερα από το να χτίσουμε απλώς το νέο “σπίτι” του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Το “Athens Alive” θα επαναπροσδιορίσει το επαγγελματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Θα συμπεριλαμβάνονται γραφεία παγκοσμίου επιπέδου, ξενοδοχεία και συνεδριακές εγκαταστάσεις, χώροι αναψυχής, καταστήματα, άλσος, χώροι για ερασιτεχνικά σπορ και σημαντικά φραντσάιζ των δημοφιλών σπορ, χώροι περιπάτου και διασκέδασης τέτοιοι που θα ανταγωνίζονται τον οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη αυτής της διαδικασίας απαιτούν ισχυρούς δεσμούς αφοσίωσης από τους δημοσίους και ιδιωτικούς συμμετέχοντες».

Οι εξελίξεις αυτές επισκίασαν ακόμα και το αυριανό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη του τίτλου. Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής: Σάββατο: Λάρισα-Κέρκυρα 15.00, Πανιώνιος-Ατρόμητος 17.15, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ. 19.30, Κυριακή: Πλατανιάς-Ολυμπιακός 15.00, Ξάνθη-Παναιτωλικός 17.15, Λαμία-Λεβαδειακός 17.15, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 19.30, Δευτέρα: ΠΑΣ-Απόλλων 19.30. Η βαθμολογία: ΑΕΚ 54, ΠΑΟΚ 49, Ολυμπιακός 47, Ατρόμητος 46, Πανιώνιος 32, Αστέρας Τρ. 32, Ξάνθη 32, Παναθηναϊκός 31, ΠΑΣ 30, Παναιτωλικός 29, Λεβαδειακός 29, Λάρισα 25, Λαμία 23, Κέρκυρα 19, Απόλλων 19, Πλατανιάς 10. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν μηδενισμό και -3 β. (η έφεσή του εκδικάστηκε χθες), ο Ολυμπιακός -3 β. (η απόφαση για την έφεσή του εκδίδεται την Τρίτη) και ο Παναθηναϊκός -2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή