ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ

Επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ

Με απόφαση που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε εν μέρει δεκτή την έφεση του ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί από τον βαθμολογικό πίνακα και εξαφανίζοντας την ποινή των δύο αγώνων χωρίς θεατές, λόγω της μη τέλεσης του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Παραμένει το σκέλος της πρωτόδικης ποινής, με το οποίο κατακυρώνεται ο αγώνας στον Ολυμπιακό με 3-0 και επιβάλλεται στον ΠΑΟΚ χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της απόφασης

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο Τούμπας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος Super League Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.