«Καίει» ΠΑΟΚ και Σαββίδη το φύλλο αγώνος

«Καίει» ΠΑΟΚ και Σαββίδη το φύλλο αγώνος

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H λάθος, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, απόφαση του διαιτητή Κομίνη να ακυρώσει το γκολ που πέτυχε στο 90΄ ο Βαρέλα, υποδεικνύοντας ως οφσάιντ τον Μαουρίτσιο και η αψυχολόγητη κίνηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, οπλοφορώντας, τίναξαν το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στον αέρα και οδήγησαν –και λόγω της άρνησης της ΑΕΚ να αγωνιστεί– στην οριστική διακοπή του, η οποία έφερε και την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Αρχικά ο Σαββίδης, συνοδευόμενος από άντρες της προσωπικής του φρουράς, φαίνεται να ζητεί από τους παίκτες της ομάδας του ν’ αποχωρήσουν από το γήπεδο συναντώντας την άρνηση του αρχηγού της ομάδας Βιεϊρίνια. Στα επόμενα λεπτά επικράτησε πανικός με παράγοντες των δύο ομάδων να έχουν αντεγκλήσεις, με τον κ. Σαββίδη να κινείται απειλητικά προς τον πάγκο της ΑΕΚ και με τον Λιούμπος Μίχελ να λέει στον Κομίνη «έχεις τελειώσει», ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, να επιτίθεται σε δημοσιογράφο του συνδρομητικού καναλιού. Η διαιτητική ομάδα αποχώρησε για τα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το ίδιο συνέβη και με την ομάδα της ΑΕΚ. Επειτα από δύο ώρες διαβουλεύσεων έγινε γνωστό ότι ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης αναφέρει τα εξής: «Στο 89ο λεπτό του αγώνα έπειτα από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και ύστερα από διαβουλεύσεις με τον β΄ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα, ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Λιούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Επειτα από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στον χώρο των αποδυτηρίων, διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά τη βίαιη είσοδο του κ. Σαββίδη, ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω), εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Η ομάδα που θα θεωρηθεί υπαίτια της διακοπής (ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ) κινδυνεύει με κατακύρωση αγώνα υπέρ της αντιπάλου, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τιμωρία έδρας και χρηματικό πρόστιμο.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ κληθεί σε απολογία για «απειλή» και «βία» λόγω της συμπεριφοράς των Σαββίδη και Μίχελ προβλέπεται πρόστιμο 50.000 τουλάχιστον και αγωνιστικός αποκλεισμός ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη ή χρηματική ποινή 60.000 τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε, τουλάχιστον, ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή