Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι απέβαλαν τον ΠΑΟΚ

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι απέβαλαν τον ΠΑΟΚ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες μέρες διανύει ο ΠΑΟΚ, καθώς χθες το απόγευμα η ECA (ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων) ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους από τον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΕCA θέλει να προστατεύσει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Δύο μέρες μετά την είσοδο με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με τοποθέτησή του στην ιστοσελίδα της ομάδας, ζήτησε «συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Ελληνες φιλάθλους και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα για τα γεγονότα της Τούμπας». Ο Ιβάν Σαββίδης απέδωσε τη «συναισθηματική», όπως τη χαρακτήρισε ενέργειά του, στη «γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και στο σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ». Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δεν είχε κανέναν σκοπό να διαπληκτιστεί με την αντίπαλη ομάδα ή τους διαιτητές, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν απείλησα κανέναν». Οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ συνάντησαν χθες τον Ιβάν Σαββίδη, θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας. Μέσω Instagram, ο Γιώργος Σαββίδης δημοσίευσε φωτογραφία που απεικόνιζε τους Ιβάν Σαββίδη, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Λέο Μάτος, Δημήτρη Πέλκα και Στέλιο Μαλεζά, έχοντας ως λεζάντα τη φράση «όλοι μαζί, οικογένεια». Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χοσέ Κάνιας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, ανέφερε πως «η εικόνα του όπλου μας επηρέασε», προσθέτοντας πως «κάποιοι παίκτες είπαν στον κ. Σαββίδη να αποχωρήσει, προκειμένου να μην επηρεάσει την ομάδα». Ο ΠΑΟΚ διέψευσε αυτή τη συνομιλία, ωστόσο το απόσπασμα των δηλώσεων του Κάνιας δημοσιεύθηκε.

Παίκτες ΑΕΚ σε ξένα ΜΜΕ

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται σε όλο τον κόσμο και όπως και στις περιπτώσεις των Λουτσέσκου, Χιμένεθ, Κάνιας, έτσι και σε αυτές των Σιμόες και Γκάλο, δημοσιογράφοι από ξένες χώρες αναζητούν μαρτυρίες για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην πορτογαλική O Jogo ο Σιμόες ανέφερε πως «κάποιος πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Οταν ένας πρόεδρος μπαίνει οπλισμένος σε αγωνιστικό χώρο, ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτό, μόνο βία μπορεί να γεννήσει». Ο Ροντρίγκο Γκάλο, σε δηλώσεις του στην βραζιλιάνικη O Globo, είπε: «ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να απειλεί τον διαιτητή. Βγαίνοντας από το γήπεδο ήρθε προς τον πάγκο μας και απείλησε επίσης την ομάδα μας. Η εντολή που δόθηκε σε εμάς ήταν να μπούμε στα αποδυτήρια. Μείναμε τρεις ώρες εκεί, μέχρι που φύγαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή