Το κρυφό… όπλο της Μπαρτσελόνα

Το κρυφό… όπλο της Μπαρτσελόνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια Μπαρτσελόνα που αντιμετωπίζει ένα σωρό προκλήσεις –οικονομικές, διοικητικές, πολιτικές, φορολογικές– εκτός αγωνιστικού χώρου, η σύνεση του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει επιτύχει περισσότερα και από την πολυέξοδη μεταγραφική πολιτική της διοίκησης της καταλανικής ομάδας.

Οι φετινές μεταγραφικές αγορές της Μπαρτσελόνα ξεπέρασαν το έσοδο των 222 εκατ. ευρώ που έλαβε από την παραχώρηση του Νεϊμάρ. Παράλληλα, οι μισθοί των παικτών έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στη διοίκηση Μπαρτομέου, η οποία αφότου ανέλαβε καταγγέλλοντας τη διοίκηση Λαπόρτα για σπατάλες δεν έχει περάσει οικονομικό έτος χωρίς απώλειες.

Το κλειδί είναι να κερδίσει χρόνο με νίκες εντός γηπέδου ώστε να μπορεί να πωλήσει καλά τη φίρμα «Μπαρτσελόνα» για να ενισχύσει τα οικονομικά της και η ομάδα του Λιονέλ Μέσι λειτουργεί πολύ καλά στα χέρια του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Η τεχνική ηγεσία του κ. Βαλβέρδε αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική από το πορτοφόλι του προέδρου, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι η πλειονότητα των μεταγραφικών αποκτημάτων δεν έχει μέχρι σήμερα παρά έναν δευτερεύοντα ρόλο για διάφορους λόγους, με εξαίρεση τον Παουλίνιο: Ο Κοουτίνιο εντάχθηκε στην ομάδα τον Ιανουάριο, τον Ντεμπελέ τον έχουν πλήξει οι τραυματισμοί, ο Μάρλον παραχωρήθηκε στη Νις, ο Ντεουλοφέου πήγε στη Γουότφορντ, ο Γιέρι Μίνα μόλις εντάχθηκε στην ομάδα και ο Σεμέδο είναι αναπληρωματικός του Σέρχι Ρομπέρτο.

Πέρα από τη γνωστή σε εμάς σύνεση του κ. Βαλβέρδε, ο Ισπανός προπονητής έχει κερδίσει την παλιά φρουρά της ομάδας, και ιδιαιτέρως τον Μέσι. Αν δει κανείς μια φωτογραφία της βασικής ενδεκάδας που παρατάσσει η Μπαρτσελόνα, είναι παρόμοια με εκείνη που κατέκτησε το τελευταίο Τσάμπιονς Λιγκ του συλλόγου το 2015 στο Βερολίνο.

Ετσι τη θέση του Αλβες έχει πάρει ο Σέρχι Ρομπέρτο, ο Ουμτιτί έχει αντικαταστήσει τον Μασεράνο, ενώ ο κ. Βαλβέρδε χρησιμοποιεί τη θέση που άφησε κενή ο Νεϊμάρ για να εναλλάσσει τους παίκτες και να ισορροπεί την ομάδα, που μετά την ήττα στο σούπερ καπ έχει σαρώσει παντού. Ηττήθηκε μόνο στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας από την Εσπανιόλ, αλλά η ήττα δεν είχε σημασία αφού ανατράπηκε στη ρεβάνς του «Καμπ Νου». Η μεγάλη δύναμη των παικτών του ρόστερ, που έχει χαλιναγωγήσει ο κ. Βαλβέρδε, φάνηκε ιδιαιτέρως την 1η Οκτωβρίου όταν επέβαλαν την επιθυμία τους να αγωνιστούν κόντρα στη Λας Πάλμας, σε αντίθεση με την άποψη της διοίκησης Μπαρτομέου που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για το δημοψήφισμα των Καταλανών που είχε κριθεί παράνομο από τις Αρχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή του αγώνα, κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας, σε μια σημαντική ημέρα για την Καταλωνία, δεν απέτρεψε την απόλυση των Κάρλες Βιγιαρουμπί και Γιόρδι Μονές από τη διοίκηση της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή