Βαρύ κατηγορητήριο για ΠΑΟΚ, Σαββίδη

Βαρύ κατηγορητήριο για ΠΑΟΚ, Σαββίδη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες είναι ο ΠΑΟΚ αλλά και οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ. Βάσει του κατηγορητηρίου, ο ΠΑΟΚ θεωρείται υπαίτιος της διακοπής του αγώνα και κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών τόσο από το τρέχον όσο και από το επόμενο πρωτάθλημα. Το πρωτοβάθμιο όργανο της Σούπερ Λίγκας κάλεσε τον ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Σαββίδη, βάσει του άρθρου περί απειλών και ο πρόεδρος της ομάδας αντιμετωπίζει τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από τρία ώς πέντε χρόνια. Εάν για την εισβολή του κ. Σαββίδη θεωρηθεί υπαίτιος ο ΠΑΟΚ, τότε οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους, αλλά και αφαίρεση βαθμών. Με το ίδιο άρθρο περί απειλών έχει κληθεί και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Λούμπος Μίχελ.

Πέραν του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας, άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη άσκησε και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να απολογηθούν για απειλές σε «αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο» και ως εκ τούτου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης απειλείται εκτός από πρόστιμο, με αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ απειλείται με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών ακόμα και με υποβιβασμό, ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος. Οι κλήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκας (που αφορά το φύλλο αγώνα), συνεκδικάζονται την Παρασκευή το πρωί.

Χθες το πρωί, η ΑΕΚ κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, προσκομίζοντας ογκώδη φάκελο που περιέχει φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα από τον αγώνα της Τούμπας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης προς τον Ιβάν Σαββίδη, αποκαλώντας τον μεγαλομέτοχο της ομάδας «τέλειο εργοδότη» και «δεύτερο πατέρα», αναφέροντας πως τους στερείται το δικαίωμα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους. «Κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν μιλά για το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θα μας πει ποτέ γιατί έπρεπε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα χωρίς δικαίωμα ήττας, επειδή αντίπαλοι επέλεξαν να μην μας αντιμετωπίσουν στο γήπεδο. Κανείς δεν θα μας πει γιατί μας αρνήθηκαν –χωρίς υπόδειξη– ένα κανονικότατο γκολ που θα μας έφερνε πάλι πρώτους στη βαθμολογία, έστω και με ένα παιχνίδι λιγότερο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή