Με… πάρτι επί της Τσέλσι η Μπαρτσελόνα στους «8»

Με… πάρτι επί της Τσέλσι η Μπαρτσελόνα στους «8»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπληκτικός (και) χθες Λιονέλ Μέσι επέβαλε τη δική του τάξη πραγμάτων στη ρεβάνς του «Καμπ Νου». Ο Αργεντινός σταρ είχε μία ασίστ και πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της νίκης της Μπαρτσελόνα επί της Τσέλσι με 3-0. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία με σκορ 1-1 στο πρώτο ραντεβού του Λονδίνου, οι «μπλαουγκράνα» προκρίθηκαν στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκορ άνοιξε ο Μέσι μόλις στο 3΄, ενώ στο 20΄ έβγαλε την τελική πάσα στο γκολ του Ντεμπελέ. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 63΄ με σουτ του Αργεντινού. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι φίλοι της Μπάρτσα αποθέωσαν τον προπονητή της, φωνάζοντας ρυθμικά «Ερνέστο Βαλβέρδε», αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στην εξαιρετική, έως τώρα, πορεία της ομάδας της Βαρκελώνης σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετέχει. Η Τσέλσι είχε δύο δοκάρια με τον Μάρκος Αλόνσο στο 45΄ και τον Ρούντιγκερ στο 90΄.

Νωρίτερα, στην Κωνσταντινούπολη η Μπάγερν επικράτησε της Μπεσίκτας με 3-1, σε ένα ματς που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά τη νίκη των «Βαυαρών» με 5-0 στο πρώτο ματς του Μονάχου. Τα γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας πέτυχαν οι Αλκάνταρα (18΄), Γκονούλ (αυτογκόλ στο 46΄) και Βάγνκερ (84΄), ενώ για την τουρκική ομάδα είχε μειώσει σε 2-1 ο Βάγκνερ Λοβ στο 59΄.

«Πυρά» κατά Μουρίνιο

Καταιγίδα επικρίσεων διά του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πλήττει από χθες τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, μετά τον αποκλεισμό των «κόκκινων διαβόλων» από το Τσάμπιονς Λιγκ με εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Σεβίλλη. Οι πιο ψύχραιμες των επικρίσεων αφορούν στην επιλογή του Μαρουάν Φελαϊνί, ενώ στον πάγκο υπήρχαν οι Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ και Μάτα, και στην αλλαγή της επιθετικής γραμμής που τρεις μέρες πριν είχε καταβάλει τη Λίβερπουλ. Σίγουρα ο Πορτογάλος δεν κέρδισε τους επικριτές του με τη δήλωσή του ότι δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αφού και ο ίδιος είχε αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ με την Πόρτο και τη Ρεάλ.

Με μόλις τέσσερα σουτ εντός εστίας συνολικά στους δύο αγώνες, η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να περιμένει πολλά. «Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη από εμάς», παραδέχθηκε ο Νεμάνια Μάτιτς.

Από την άλλη, ο διπλός σκόρερ της Σεβίλλης, Γουισάμ Μπεν Γεντέρ, είδε τα φώτα να πέφτουν ξαφνικά πάνω του. Ο 27χρονος Γάλλος δήλωσε ότι «γράψαμε ιστορία ύστερα από τόσα χρόνια», αναφερόμενος στην πρώτη πρόκριση της Σεβίλλης στα προημιτελικά της διοργάνωσης έπειτα από 60 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή