Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Πειθαρχικό

Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Πειθαρχικό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνια ήταν η ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, σχετικά με τα συμβάντα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο οποίος διεκόπη, με κατηγορουμένους την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης Γ. Κομίνης θα καταθέσει εγγράφως εντός 48 ωρών, δίνοντας περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα. Ο Κομίνης κλήθηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στη διαδικασία, αλλά αρνήθηκε.

Οι δύο σύλλογοι ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών από τη στιγμή που θα τους γίνει γνωστή η κατάθεση του Κομίνη, προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα. Ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι κανείς από τους παρευρισκομένους στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθάνθηκε πραγματικά απειλή από την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη και ότι η ΑΕΚ αρνήθηκε να βγει για να τελειώσει ο αγώνας επειδή ήταν πίσω στο σκορ. Επίσης, στην αρχή της διαδικασίας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο διαιτητής του ντέρμπι, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» αναφερόμενος σε όσα λέγονται γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαββίδης μπήκε αγανακτισμένος αμέσως μετά την ακύρωση του γκολ. Εκανε νόημα στους παίκτες να αποχωρήσουν. Δεν είχε δικαίωμα να μπει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν αγανακτισμένος. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος είναι. Δεν ήταν ένα απλό ματς. Εκρινε τίτλο για εμάς έπειτα από 33 χρόνια. Η ομάδα δεν έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Τον διαιτητή ο Σαββίδης δεν τον προσέγγισε. Ο Μίχελ απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε του είπε “you are finished”. Είσαι τελειωμένος επαγγελματικά, εννοούσε, γιατί ήταν ένα καθαρό γκολ.

Τελειωμένος διαιτητικά. Υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τον πάγκο της ΑΕΚ προς τον Σαββίδη. Γι’ αυτό πήγε προς το πάγκο της. Δεν μπορούσε να τους πει κάτι, γιατί δεν ξέρει ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά».

Από την πλευρά τής ΑΕΚ, που παρίστατο λόγω της ένστασης για αντικανονική διακοπή του αγώνα που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ, ο Β. Δημητριάδης υποστήριξε ότι η αποστολή της ΑΕΚ «έπαθε σοκ» από το όπλο του Σαββίδη, ενώ η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ήταν ότι το ντέρμπι της Τούμπας διακόπηκε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής της να νιώθουν απειλή από το συγκεκριμένο συμβάν και έτσι να μη δέχονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή