Σήμερα το ραντεβού Βασιλειάδη – NOVA

Σήμερα το ραντεβού Βασιλειάδη – NOVA

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία του συνδρομητικού καναλιού προκειμένου να εκφράσει την επιθυμία του για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η NOVA είχε ζητήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου, μετά την, όπως υποστηρίζει, άρνηση της Λίγκας να αναλάβει πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος, συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη NOVA, η απόφαση του υπουργού για διακοπή του πρωταθλήματος επηρεάζει όλα τα έσοδα της αγοράς του ποδοσφαίρου και κατά συνέπεια και τα έσοδα της συνδρομητικής πλατφόρμας αλλά και των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Με δεδομένο ότι η σύμβαση της Νova προβλέπει ρήτρες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε αγωνιστική που αναβάλλεται, αν η επανέναρξη του πρωταθλήματος γίνει μετά το Πάσχα, οι ρήτρες μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα τρία εκατ. ευρώ.

Η NOVA κατηγορεί ανοιχτά τη Σούπερ Λίγκα, υποστηρίζοντας ότι τηρεί τελείως ανεύθυνη και επικίνδυνη για όλο το ποδόσφαιρο και όλες τις ΠΑΕ στάση, ρίχνοντας την ευθύνη της διακοπής στον Βασιλειάδη και χωρίς να παίρνει μέτρα για τη θωράκιση του αθλήματος.

Μάλιστα, σε επιστολή που έστειλε στις 15/3 στη Σούπερ Λίγκα, η NOVA αναφέρει: «Υποστηρίζετε πως η Super League είναι αμέτοχη στην όλη διοργάνωση του πρωταθλήματος και άρα στα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη διεξαγωγή του και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα» και ότι «…η Super League δεν έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα…».

Ο Βασιλειάδης έχει πει ότι μέχρι μεθαύριο περιμένει από τις ΠΑΕ του συνεταιρισμού να υπογράψουν ένα δεσμευτικό κείμενο προκειμένου να άρει την απόφασή του για αναβολή του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από χρόνια η NOVA δήλωσε ότι δεν θα ενδιαφερθεί για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών της Σούπερ Λίγκας και ότι έχει ήδη συμφωνήσει με 8 ΠΑΕ, εκ των οποίων έξι ΠΑΕ έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση με τη Nova και ακόμη δύο βρίσκονται στην τελική φάση των υπογραφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή