Τα «κλειδιά» για το μέλλον του Παναθηναϊκού

Τα «κλειδιά» για το μέλλον του Παναθηναϊκού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή μιας πρώτης αντίδρασης από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με όσα θέματα έθεσε με την επιστολή της στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η κοινοπραξία του «Athens Alive», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βρεθεί σήμερα στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό το φιλόδοξο έργο.

Στη συνάντηση αυτή θα προκύψει μια ενημέρωση από την πλευρά του για όλες τις επαφές που έχουν ήδη γίνει με την κυβέρνηση, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο του εγχειρήματος, τα αναμενόμενα προβλήματα όπως π.χ. την κατ’ αρχάς αρνητική στάση της ΕΟΕ (της ανήκει ο χώρος του ΟΑΚΑ, όχι οι εγκαταστάσεις) σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της, Σπ. Καπράλου, το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων στο άμεσο μέλλον, αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ρόλο «κλειδί» στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης και εμπορικής αξιοποίησης του χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Με την επιστολή της στην ΠΑΕ, η κοινοπραξία θέτει συγκεκριμένους όρους όσον αφορά στον τρόπο μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών, όπως ανάληψη από μέρους της των υφιστάμενων οφειλών πλην κάποιων συμφωνηθέντων χρεών ύστερα από έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, δέσμευση της ΠΑΕ για αποκλεισμό οποιουδήποτε άλλου τυχόν ενδιαφερόμενου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την κυβέρνηση και εκδοθούν οι άδειες, μη πώληση περιουσιακών στοιχείων της ομάδας έως τον Αύγουστο κ.λπ.

Είναι πιθανό, όμως, ο κ. Γιαννακόπουλος να πιέσει τους «συμπαίκτες» του να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ανάληψη της ομάδας με το που θα δοθεί το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και όχι απαραίτητα όταν η προσδοκώμενη συμφωνία κλείσει και τυπικά.

Ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να πείσει την κοινοπραξία να προσφέρει άμεσα βοήθεια στην ομάδα με το σκεπτικό πως είναι προς συμφέρον όλων να παραμείνει ο Παναθηναϊκός «ζωντανός» μέσα σε αυτή τη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, κάτι που δύσκολα θα καταφέρει εάν δεν έχει στήριξη.

Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων, η διοίκηση της ομάδας αναμένει να συναινέσει και η ΕΠΟ στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας να ενσωματωθεί στον κανονισμό αδειοδότησης το άρθρο 57 της UEFA που προβλέπει τριετή περίοδο χάριτος σε όσους συλλόγους επικαλούνται βάσιμα «ειδικές συνθήκες» και προσπαθούν να εξυγιανθούν οικονομικά. Με την πρόταση αυτή είναι σύμφωνος ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης και επίκειται πλέον άμεση συνάντηση του Β. Γκαγκάτση με τον κ. Γραμμένο για να του ζητήσει να προχωρήσει τις διαδικασίες. Εάν προκύψει η σχετική εναρμόνιση, ο Παναθηναϊκός αποφεύγει τον υποβιβασμό εάν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αδειοδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή