Σαμπαόλι: «Ο Μέσι έχει ένα περίστροφο ακουμπισμένο στο κεφάλι»

Σαμπαόλι: «Ο Μέσι έχει ένα περίστροφο ακουμπισμένο στο κεφάλι»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα «περίστροφο ακουμπισμένο στο κεφάλι του Λιονέλ Μέσι» παρομοίασε προσφάτως το Παγκόσμιο Κύπελλο ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπαόλι, καθώς ο άσος της Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει ικανός να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε κάποια κατάκτηση τροπαίου, τη μόνη διάκριση που δεν έχει ώς τώρα στην καριέρα του.

Ετσι η πίεση που νιώθει πάνω του ο Μέσι είναι τεράστια κάθε φορά που φοράει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, πόσο μάλλον τώρα που ως ηγέτης της θα την οδηγήσει στα τελικά ενός ακόμη Μουντιάλ, στη Ρωσία. Με τις προσδοκίες στο πρόσωπό του να είναι τόσο μεγάλες από τους συμπατριώτες του, ο Μέσι δεν είναι σε θέση να ευχαριστηθεί τους αγώνες που δίνει με το εθνόσημο, τονίζει ο κ. Σαμπαόλι.

Είναι δε οξύμωρο ότι ο Μέσι έχει κατακτήσει πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα αλλά δεν έχει πάρει ούτε ένα τρόπαιο (Παγκόσμιο Κύπελλο ή Κόπα Αμέρικα) με την εθνική του ομάδα.

Για τον… Ρονάλντο

Τώρα που και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (που επίσης έχει στη συλλογή του πέντε Χρυσές Μπάλες) έχει πλέον κατακτήσει τρόπαιο με την εθνική Πορτογαλίας, το Euro 2016, η πίεση στον Μέσι για μια μεγάλη διάκριση με την «αλμπισελέστε» στο φετινό Μουντιάλ θα είναι ακόμη εντονότερη. Ο Μέσι έχει παίξει με την εθνική Αργεντινής σε τελικούς τόσο του Μουντιάλ όσο και του Κόπα Αμέρικα, και μάλιστα σε τρεις σερί χρονιές (2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και 2015 και 2016 στο Κόπα Αμέρικα), αλλά τρόπαιο δεν έχει πάρει ακόμη.

Ιδιαιτέρως φέρει βαρέως την ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας: «Ηταν σκληρό που δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ηταν απαίσιο να περνάς από δίπλα του» δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Sports.

«Είναι χρέος μας να κατακτήσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αισθανόμαστε ότι είναι τώρα ή ποτέ. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτή η διοργάνωση ίσως είναι η τελευταία γι’ αυτό το γκρουπ των παικτών» είπε, αν και τόνισε ότι δεν νιώθει ότι οφείλει κάτι στους Αργεντινούς οπαδούς, αφού έκανε πάντα ό,τι μπορούσε: «Δεν χρωστάμε κάτι στους φιλάθλους μας, γιατί πάντα δίνουμε το 100%» είπε, προσπαθώντας να αφαιρέσει πίεση από τους συμπαίκτες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή