«Χαραμάδα» για ΠΑΟ και την αδειοδότηση

«Χαραμάδα» για ΠΑΟ και την αδειοδότηση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη ζαριά περιμένει ο Παναθηναϊκός στο τραπέζι της Σούπερ Λίγκας, με τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για το θέμα της αλλαγής του κανονισμού περί υποβιβασμού όσων ομάδων δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση. Η ΕΠΟ είχε απαιτήσει από τη διοργανώτρια εισήγηση αλλαγής των ποινών με τη σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον των 12 εκ των 16 μελών της. Η οριακή πλειοψηφία του 7-6 υπέρ της αλλαγής δεν ήταν αρκετή για να φτάσει το αίτημα στην ΕΠΟ, αλλά ακόμα και ομάδες που ψήφισαν αρνητικά ή κράτησαν ουδέτερη στάση, είναι τώρα θετικές ως προς το να τεθεί ξανά το θέμα προς ψηφοφορία σε έκτακτο Δ.Σ. τη Μ. Δευτέρα. Ο λόγος είναι ότι το ναυάγιο στις συζητήσεις με τα τηλεοπτικά αφήνει χωρίς συμβόλαιο, άρα χωρίς ισχυρό πλάνο βιωσιμότητας όπως απαιτούν τα κριτήρια αδειοδότησης, οκτώ ομάδες της Σούπερ Λίγκας και ο Παναθηναϊκός είναι θετικός να συμπλεύσει μαζί τους ώστε να ισχυροποιήσει με το brand name του τη διαπραγματευτική θέση τους, αντί να πάει σε μια μεμονωμένη συμφωνία που θα απέφερε στον ίδιο περισσότερα χρήματα.

Με αυτή την προοπτική, εκτιμάται ότι θα ανατραπούν οι ισορροπίες και θα αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού, γεγονός που εκτός από τον Παναθηναϊκό, δίνει ανάσες και σε όσες ΠΑΕ δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν έστω την τελευταία στιγμή τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν αυτό το σενάριο σκαλώσει, η μόνη ανάσα για τις απειλούμενες ομάδες θα είναι η παράταση κατά δύο εβδομάδες της προθεσμίας κατάθεσης φακέλου. Η ΕΠΟ είναι θετική στο σχετικό αίτημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά περιμένει την έγκριση της ΟΥΕΦΑ. Αν έλθει, ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να διαχειριστεί με καλύτερες πιθανότητες τα πολλά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά. Εχει πετύχει αρκετές καλές συμφωνίες ώς τώρα, αλλά έχει ακόμα πολλά «αγκάθια» μπροστά του…

• Ενας μισθός και το δώρο Πάσχα καταβλήθηκε χθες στους παίκτες και στους εργαζομένους της ΠΑΕ.

• Πρόταση επέκτασης του συμβολαίου τους έγινε στους Ευαγγέλου, Μπουζούκη και Μαυρομμάτη. Σειρά θα πάρουν και οι Ξενόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή