Σέντρα ξανά σε μια χρονιά τραυματική

Σέντρα ξανά σε μια χρονιά τραυματική

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη οι ομάδες περιμένουν τον διαιτητή να σφυρίξει την έναρξη και τη λήξη ενός παιχνιδιού, στην Ελλάδα το προνόμιο αυτό το… απέκτησαν υπουργοί και εισαγγελείς. Μετά τρεις εβδομάδες αναγκαστικής αργίας εντός αγωνιστικών χώρων και υπερωριών στις δικαστικές αίθουσες, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επαναρχίζει σήμερα με το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, με την απειλή του Grexit να παραμένει ορατή και τον βαθμολογικό πίνακα να κινείται στην κορυφή του με τη λογική ενός δελτίου καιρού: η βαθμολογία της ΑΕΚ κυμαίνεται από 51 έως 57 β., του Ολυμπιακού από 50 έως 53 και του ΠΑΟΚ από 49 έως 55, ανάλογα με τις διαθέσεις του βαρομετρικού χαμηλού που θα πλήξει τη χώρα προερχόμενο από τις δικαστικές αίθουσες, με τις αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων ή και του Διαιτητικού Δικαστηρίου ενδεχομένως.

Με την όποια ανατροπή μπορεί να προκύψει αύριο ή μεθαύριο, το πρωτάθλημα ξαναρχίζει με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε θέση οδηγού, έχοντας αποκτήσει (με τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις) ένα τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι επτά βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και οκτώ από τον ΠΑΟΚ, έχοντας και έναν έξτρα πόντο για «μαξιλαράκι» ασφαλείας, μιας και υπερτερεί έναντι και των δύο στην ισοβαθμία. Κι όταν υπάρχουν τόσοι βαθμοί διαφοράς μόλις πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, είναι λογικό κι επόμενο να θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί, αρκεί να καταφέρει να… τελειώσουν εν ηρεμία τα παιχνίδια της. Εδώ που φτάσαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το να τελειώσει ένα παιχνίδι μοιάζει να είναι πιο σημαντικό από το αποτέλεσμά του…

Η αγωνιστική αυτή θα γίνει σε τρεις δόσεις, με πολλά σημαντικά παιχνίδια σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά. Το πιο λαμπερό απ’ όλα είναι το αυριανό αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, στο οποίο με νίκη οι γηπεδούχοι θα κάνουν τεράστιο άλμα για τον τίτλο. Οι «πράσινοι» κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι, καθώς εξακολουθούν να κυνηγούν τις όποιες πιθανότητές τους για την 5η θέση, που υπό προϋποθέσεις θα τους επιτρέψει να ξεχρεώσουν από τώρα την αναμενόμενη ποινή του ετήσιου αποκλεισμού τους από την UEFA, ενώ η ΑΕΚ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Τσιγκρίνσκι.

Οι άλλες τρεις ομάδες της πρώτης τετράδας παίζουν σήμερα, οι δύο, μάλιστα, μεταξύ τους. Για τον ΠΑΟΚ, ο αγώνας του με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι η τελευταία ευκαιρία του στο κυνήγι του τίτλου, υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να αλλάξει κάτι υπέρ του στις δικαστικές αίθουσες. Αν όχι, ο μόνος στόχος του είναι να σώσει την παρτίδα, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδιους στόχους, αλλά πιο εύκολο αντίπαλο (και πρόγραμμα συνολικά) έχει και ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. Στο πρόγραμμα του Σαββάτου, υπάρχει και το γειτονικό ντέρμπι Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα, που θα δώσει στον νικητή του ελπίδες για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πέρα από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το αυριανό μενού έχει μια μονομαχία για την 5η θέση ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ξάνθη, ένα ματς «ζωής και θανάτου» για την Κέρκυρα με αντίπαλο τη Λαμία και άλλο ένα με αντίστοιχο χαρακτήρα για τον Απόλλωνα κόντρα στη Λάρισα. Το μόνο παιχνίδι που έχει ακλόνητο φαβορί, γι’ αυτό είναι ίσως και το πλέον αδιάφορο, είναι αυτό της Μ. Δευτέρας ανάμεσα στον Αστέρα Τρ. και τον καταδικασμένο Πλατανιά.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναιτωλικός –ΠΑΣ Γιάννινα 15.00, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 17.15, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 19.30, ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος – Ξάνθη 15.00, Κέρκυρα – Λαμία 17.15, Απόλλων – Λάρισα 17.15, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 19.30, Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ: Αστέρας Τρ. – Πλατανιάς 19.30. Η βαθμολογία (25 αγων.): ΑΕΚ 57, Ολυμπιακός 50, ΠΑΟΚ 49, Ατρόμητος 47, Ξάνθη 35, Πανιώνιος 33, Αστέρας Τρ. 33, Παναθηναϊκός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Λεβαδειακός 30, Παναιτωλικός 29, Λάρισα 26, Λαμία 24, Κέρκυρα 20, Απόλλων 19, Πλατανιάς 10. ΣΗΜ.: Ο ΠΑΟΚ έχει δύο μηδενισμούς και -3 β., ο Ολυμπιακός -3 β., ο Παναθηναϊκός -2 β., ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων ένα παιχνίδι λιγότερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή