ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα αποχή, νέα αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟ

Νέα αποχή, νέα αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟ

­­­­­­Τον δρόμο της αποχής διάλεξαν ξανά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις καταστάσεις για να εισπράξουν όσο μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων τους γίνεται πριν από το τέλος της περιόδου. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου πήγε χθες στο Κορωπί και τους παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά οι παίκτες συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να διατηρήσουν τη σκληρή γραμμή, ζητώντας άμεση εξόφληση της δόσης του Δεκεμβρίου. Δεν βγήκαν στο γήπεδο για προπόνηση και δεν θα το κάνουν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εάν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Η κρίσιμη μέρα είναι η αυριανή, καθώς σήμερα υπάρχει προγραμματισμένο ρεπό και η διοίκηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματά τους μέχρι την προπόνηση της Τετάρτης.

Η ΠΑΕ εξέδωσε μια ανακοίνωση με το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής που είχαν απορρίψει οι παίκτες: «Κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, με τους ποδοσφαιριστές στις προπονητικές εγκαταστάσεις, η διοίκηση πρότεινε να τους καταβληθεί την επόμενη Δευτέρα 30/4 άλλο ένα 35% της δόσης Δεκεμβρίου και στις 15 Μαΐου να εξοφληθούν το 100% του Φεβρουαρίου και το υπόλοιπο 35% του Δεκεμβρίου. Οι ποδοσφαιριστές αντιπρότειναν να τους καταβληθεί μέχρι τη Δευτέρα το 70% του Δεκεμβρίου. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξετάζει και θα απαντήσει μέχρι την Τετάρτη». Εάν η απάντησή της ικανοποιήσει τους «πράσινους», επιστρέφουν από αύριο στις προπονήσεις, ειδάλλως ο κάθε παίκτης θα γυμνάζεται μόνος του μέχρι τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα είχε ενεργοποιηθεί η (αναμενόμενη) δεύτερη αφαίρεση 3 βαθμών για τη μη εξόφληση του Βέμερ. Η προσφυγή του Παναθηναϊκού (ζητεί να πληρώσει με δόσεις και όχι εφάπαξ όλο το ποσό) εκδικάζεται αύριο στο Διαιτητικό Δικαστήριο και εάν η απόφαση δεν είναι ευνοϊκή, χάνονται οριστικά οι πρώτοι 3 βαθμοί και θα χαθούν και οι επόμενοι τρεις εάν δεν εξοφληθεί ο Γερμανός μέχρι την Παρασκευή. Το τρίτο -3 θα προκύψει την άλλη Παρασκευή εάν δεν γίνει ολική εξόφληση εφόσον το προβλέψει η απόφαση και θα σημάνει τον υποβιβασμό της ομάδας. Αν, όμως, κριθεί σύννομη η αποπληρωμή με δόσεις, θα επιστραφούν και οι 6 βαθμοί. Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα παιχθούν αύριο τα επόμενα επεισόδια και στις υποθέσεις των Λέτο, Πέτριτς, Κουτρουμπή και Μαρίνου.

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και αύριο, αναμένεται στην Αθήνα ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ προκειμένου να έχει κρίσιμη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε εγγράφως στις 16 Απριλίου και την ανάληψη όσων χρεών του αναλογούν, αλλά ο δρόμος για τη συμφωνία παραμένει μακρύς, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς επιδιώκει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.