Χωρίς… φρένα η F1 στη Βαρκελώνη

Χωρίς… φρένα η F1 στη Βαρκελώνη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσωπική πλέον διαμάχη του Λιούις Χάμιλτον με τον Σεμπάστιαν Φέτελ μεταφέρεται στην Ευρώπη από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι δύο μεγάλοι διεκδικητές και του φετινού τίτλου της Φόρμουλα 1 θα τεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο ο ένας με τον άλλον αλλά και οι δυο τους με τις απαιτητικές συνθήκες του γκραν πρι της Ισπανίας.

Μετά την αντιπαράθεσή τους στην πίστα του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν προ 15νθημέρου, Χάμιλτον και Φέτελ έχουν διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών, ύστερα από τη νίκη του Αγγλου πιλότου της Μερσέντες και την τρίτη θέση που πήρε ο Γερμανός οδηγός της Φεράρι, πίσω από τον ομόσταβλο Κίμι Ράικονεν.

Ο Χάμιλτον είχε επικρατήσει πέρυσι στην Ισπανία εκκινώντας από την πρώτη θέση, αλλά ο Φέτελ έχει καταγράψει τρεις πόουλ ποζίσιον στη σειρά και προσδοκά σήμερα να κατακτήσει και τέταρτη. Η πρώτη θέση στην εκκίνηση έχει μεγάλη σημασία στο γκραν πρι της Βαρκελώνης, αφού κατά κανόνα εξασφαλίζει και τη νίκη στον κάτοχό της, με τρεις μόνο εξαιρέσεις τα 17 τελευταία χρόνια.

Οι Μερσέντες ξεκίνησαν καλά στην πίστα της Βαρκελώνης χθες, με τον Βάλτερι Μπότας να πρωτεύει στα πρωινά δοκιμαστικά, μπροστά από τον Χάμιλτον. Ωστόσο, η πρωταθλήτρια ομάδα της Φόρμουλα 1 γνωρίζει ότι χρήζει βελτίωσης για να κρατήσει τα σκήπτρα. «Νιώθω κάπως άδειος, διότι είμαι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας λόγω συγκυριών», ομολόγησε ο Χάμιλτον. Είναι σαφές ότι η Φεράρι έχει φέτος τη μεγάλη της ευκαιρία.

Οσο για τη Ρεντ Μπουλ, που είδε τους δύο οδηγούς, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, να συγκρούονται κατά το προηγούμενο γκραν πρι, ελήφθη η απόφαση περιορισμού της ελευθερίας κινήσεων που είχε παραχωρηθεί στους δύο πιλότους κατά τη διάρκεια του αγώνα, προς αποφυγήν τέτοιων προβλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή