Καταθέτει συμβόλαιο με τον παίκτη η ΑΕΚ

Καταθέτει συμβόλαιο με τον παίκτη η ΑΕΚ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προχθεσινή τοποθέτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με την οποία έκανε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, κάνοντας λόγο μέχρι και για «απειλές» προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, «πυροδότησε» αντιδράσεις τόσο στην Ενωση όσο και στον κόσμο της. Νωρίς χθες το πρωί η Ενωση έστειλε εξώδικο στον Ολυμπιακό επισημαίνοντας πως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε συζητήσεις με τον παίκτη, επειδή αυτός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2019. Στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στην ΕΠΟ το δικό της συμβόλαιο με τον Χριστοδουλόπουλο.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η θέση της ΑΕΚ περί ύπαρξης συμβολαίου αμφισβητείται τόσο από τον διεθνή ποδοσφαιριστή όσο και από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε προσεγγίσει αρκετό καιρό πριν τον 31χρονο μεσοεπιθετικό, έχοντας μάλιστα λάβει θετική απάντηση για την έναρξη της συνεργασίας τους.

Τι μεσολάβησε, όμως, από τις δηλώσεις του Χριστοδουλόπουλου στην αρχή της χρονιάς, όταν έλεγε πως «αν η ΑΕΚ θέλει, σε 5 λεπτά υπογράφουμε», μέχρι τη διαρροή της ΑΕΚ περί επίλυσης του ζητήματος στα δικαστήρια; Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρεί «ιερή» την υπογραφή ενός συμβολαίου και σε συνάντηση που είχε προ μηνός με τον κορυφαίο παίκτη της ΑΕΚ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, διαπίστωσε πως η συζήτηση που ήθελε να πραγματοποιήσει ο Χριστοδουλόπουλος για επέκταση της συνεργασίας, ξεκινούσε από μηδενική βάση. Ο Λάζαρος, γνωρίζοντας πως βρίσκεται στην ηλικία που μπορεί να του φέρει το τελευταίο υψηλό συμβόλαιο της καριέρας του, αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του σε άλλη ομάδα που πρόσφερε περισσότερα και ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ικανοποίησε πλήρως τις απαιτήσεις του Μακεδόνα ποδοσφαιριστή.

Παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος έχουν δείξει πως ο όρος «+1» είναι εύκολο να μην εφαρμοστεί από μία εκ των δύο πλευρών, ενώ το πλεονέκτημα σε τέτοιες περιπτώσεις το έχει συνήθως η πλευρά του ποδοσφαιριστή, λόγω της «προστασίας» που παρέχεται από τη FIFA σε τέτοιου είδους διαφωνίες.

• Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή (18/5) τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή