Aυλαία Μπουφόν για Γιούβε

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους, όχι όμως και από το ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε χθες ο 40χρονος τερματοφύλακας-σύμβολο της Γιουβέντους Τζανλουίτζι Μπουφόν, ενώ πληροφορίες στον ιταλικό Τύπο κάνουν λόγο περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μετά 17 έτη από τη μεταγραφή του στη «Μεγάλη Κυρία» από την Πάρμα, ο εμβληματικός πορτιέρε ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από τον σύλλογο που τον έκανε εννιά φορές πρωταθλητή Ιταλίας, περιλαμβανομένων των επτά τελευταίων ετών.

Ετσι, το αυριανό ματς με τη Βερόνα στην αυλαία του φετινού Καμπιονάτο θα είναι και το τελευταίο του Μπουφόν με τη φανέλα της Γιουβέντους, την οποία ακολούθησε ακόμη και στην περιπέτειά της στη δεύτερη κατηγορία. Εκτός από τους τίτλους με τη Γιουβέντους, ο Μπουφόν στέφθηκε και πρωταθλητής κόσμου το 2006 με τη «Σκουάντρα Ατζούρα», φτάνοντας στο απόγειο της καριέρας του.

Ωστόσο, αυτό που δεν κατάφερε ποτέ να γευθεί ο Τζίτζι Μπουφόν είναι ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Χθεσινό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Tuttosport, του εντύπου με την καλύτερη ενημέρωση για τα θέματα της Γιουβέντους, ανέφερε ότι η Ρεάλ και η ΠΣΖ ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν, προσφέροντάς του μία ακόμη ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης. Το ρεπορτάζ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, από το γεγονός ότι ο Μπουφόν αρνήθηκε χθες να πει ότι κρεμά τα ποδοσφαιρικά του γάντια, παρότι βαδίζει πλέον στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του.

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν σίγουρο ότι θα σταματούσα να παίζω ποδόσφαιρο. Τώρα, όμως, έχω κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις», είπε, αφού είχε τονίσει ότι το αυριανό θα είναι «το τελευταίο μου παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια».

Γκριεσμάν προς Μπάρτσα

Μία ημέρα μετά τον θρίαμβο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, τον τρίτο σε οκτώ χρόνια, ο οργανισμός της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε μια τελευταία προσπάθεια να κρατήσει στους κόλπους του τον σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων του τελικού με τη Μαρσέιγ, Αντουάν Γκριεσμάν.

Ο Γάλλος σκόρερ πιστώνεται με το ότι οδήγησε την Ατλέτικο σε έναν ακόμη τίτλο, με την As της Μαδρίτης να γράφει χθες στο πρωτοσέλιδό της: «Σούπερ Γκριεσμάν, Σούπερ Ατλέτικο» και την El Pais να κάνει λόγο για τον «προτελευταίο χορό του πολεμιστή», εμπνεόμενη από τον τρόπο που πανηγύρισε το δεύτερό του τέρμα προχθές.

Οι «κολτσονέρος» επιδόθηκαν σε μπαράζ δηλώσεων, από διοικητικούς παράγοντες έως παίκτες και βετεράνους του συλλόγου, με κοινό παρονομαστή το «Αντουάν ξανασκέψου το πριν φύγεις για την Μπαρτσελόνα». Ομως, η μετακίνησή του στην Μπάρτσα το καλοκαίρι θεωρείται δεδομένη, με χθεσινά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για αναμονή των Καταλανών ώς την 1η Ιουλίου, όταν η ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη θα μειωθεί από τα 200 στα 100 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή