Λούκα Ντόντσιτς: Ετοιμος να αφήσει εποχή

Λούκα Ντόντσιτς: Ετοιμος να αφήσει εποχή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Μετά την επικράτηση της κόντρα στην Φενερμπαχτσέ (85-80), στον τελικό της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι, η ομάδα της Μαδρίτης πανηγύρισε τον δέκατο τίτλο στην ιστορία της.

Ο 19χρονός σούπερ-σταρ της «βασίλισσας», Λούκα Ντόντσιτς, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του Final Four, ολοκληρώνοντας μια ονειρική σεζόν στην Ευρώπη. Σε 28:41 λεπτά συμμετοχής στον τελικό, ο Σλοβένος, σημείωσε 15 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και συγκέντρωσε 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (PIR).

Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν (από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι και σήμερα) ο Ντόντσιτς κέρδισε τα πάντα με την φανέλα της χώρας του Σλοβενίας και της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Σεπτέμβριο του 2017, δίπλα στον ΝΒΑερ Γκόραν Ντράγκιτς, οδήγησε την Σλοβενία στην κορυφή της Ευρώπης, κερδίζοντας μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωμπάσκετ. Στους πρώτους κιόλας μήνες του 2018, το παιδί-φαινόμενο καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο: Κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου, αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ανερχόμενο ταλέντο της διοργάνωσης (Ευρωλίγκα) και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται όταν κατακτά το βραβείο του MVP του Final Four.

Όπως είχε αναφέρει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Λούκα είναι πιο ώριμος στην ηλικία των 19 από ότι ήταν οι τεράστιοι Ντράζεν Πέτροβιτς και Τόνι Κούκοτς. Με όλα όσα έχει επιτύχει ο Ντόντσιτς, μπορεί να συγκριθεί με όλους τους Ευρωπαίους θρύλους. Το 1990, ο Τόνι Κούκοτς είχε κερδίσει το βραβείο του MVP στο Final Four σε ηλικία 22 χρονών όπως και ο Ντίνο Ράτζα (1989) και ο Αρβίντας Σαμπόνις (1986).

Κανένας άλλος παίκτης όμως, δεν έχει έρθει κοντά σε αυτό που έκανε ο Λούκα με την Ρεάλ εκτός από τον Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του Final Four σε ηλικία 21 χρονών. Ο Ντόντσιτς όχι μόνο απέδειξε πως είναι στην ευρωπαϊκή ελίτ, αλλά πως οδεύει ολοταχώς στο να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Ο «βασιλιάς» της Ευρώπης πλέον, είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να προετοιμαστεί για την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ. Ακόμη και αν η μετακόμιση του στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι 100% σίγουρη, θα ήταν ο κατάλληλος τρόπος να κλείσει αυτήν την καταπληκτική χρονιά στην Μαδρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή