Μπάσκετ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Μπάσκετ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αφύπνιση των φιλάθλων του Ολυμπιακού που έχουν «εξαφανίσει» τα εισιτήρια του αυριανού δεύτερου τελικού των πλέι οφ μπάσκετ, ώστε η δυναμική της έδρας του ΣΕΦ να φτάσει στον μέγιστο βαθμό για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς και η προειδοποίηση της «πράσινης» ΚΑΕ για άμεση αποχώρηση της αποστολής εάν υπάρξει παράβαση κανονισμών, ανεβάζουν το θερμόμετρο.

Η πίστη των φιλάθλων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, ύστερα από τη νίκη στο ΟΑΚΑ, την προηγούμενη Κυριακή, παρομοιάζεται με τον χρηματιστηριακό όρο «limit up», αν και εγκυμονεί κινδύνους για να εκτραχυνθεί η κατάσταση, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των συνεργατών της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποτραπούν καταστάσεις βίας, ώστε η γηπεδούχος ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από την ψυχολογική πίεση του «πρέπει» για τη δεύτερη νίκη, που θα μεταφραστεί σε άλμα τίτλου. Στον Παναθηναϊκό Superfoods, κυριαρχεί η εκτίμηση πως ο Ολυμπιακός «έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα του δεύτερου τελικού μέσω επίσημων ανακοινώσεων, διαρροών και δηλώσεων από τα στελέχη του και οπλίζοντας με μίσος τους οπαδούς του.

Παράλληλα, επιχειρεί να επηρεάσει τους διαιτητές εκφοβίζοντάς τους με προφανή κίνητρα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που καταλήγει: «Ξεκαθαρίζουμε πως στην πρώτη παράβαση κανονισμών και προσπάθεια τρομοκρατίας είτε των αθλητών, είτε του προπονητικού επιτελείου, είτε της διοίκησης, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το γήπεδο».

• Εκτός των τελικών έθεσε η ΚΕΔ τον Τόμι Σχινά, με τη δικαιολογία ότι εκκρεμεί δικαστική διαμάχη του διεθνούς διαιτητή με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, από το 2014 και ενώ μέχρι και πέρυσι είχε διαιτητεύσει σε ντέρμπι των «αιωνίων», αλλά όχι στη φετινή περίοδο.

• Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στη 12άδα του, ύστερα από τη δοκιμασία του 20χρονου φόργουορντ στο ετήσιο NBA Globe Camp, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί σήμερα (18.00) τον Προμηθέα για τον δεύτερο αγώνα του μικρού τελικού των πλέι οφ και ενώ προηγείται με 1-0 νίκες.

Λεμπρόν κατά Ουόριορς και… Τραμπ

Στη «φωλιά» του Λεμπρόν Τζέιμς, το Κλίβελαντ, θα συνεχιστεί τα ξημερώματα (04.00) η σειρά των τελικών του ΝΒΑ, με τους Καβαλίερς να είναι αποφασισμένοι για να δώσουν τις… ανάλογες απαντήσεις στις δύο πρώτες νίκες των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ο «βασιλιάς» Λεμπρόν επιστρέφει στο σπίτι του, όπου χρειάζεται αδιαμφισβήτητα όχι μόνο τη βοήθεια του… κοινού, αλλά κυρίως των συμπαικτών του για να πετύχουν οι Καβαλίερς την πρώτη νίκη τους, ώστε να μειώσουν σε 1-2 και ύστερα από 48 ώρες, στην ίδια έδρα να έχουν την ευκαιρία να ισοσκελίσουν πλήρως το προβάδισμα των «πολεμιστών». Πριν από τον τρίτο τελικό, ο Λεμπρόν ασχολήθηκε και με την πολιτική, επαναλαμβάνοντας την εκπεφρασμένη γνώμη του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης των Philadelphia Eagles (πρωταθλητές στο φετινό NFL) στον Λευκό Οίκο.

«Δεν μου προκαλεί εντύπωση αυτό που έγινε. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο όποια ομάδα κι αν κατακτήσει τον φετινό τίτλο στο ΝΒΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή