Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σε λίγες ημέρες στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγες μέρες πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 κέρδισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους στα προκριματικά και αυτόματα προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Φερνάντο Σάντος, προπονητής των Πορτογάλων από το 2014, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια απόλυτα δεμένη ομάδα, όπως άλλωστε απέδειξε στο Euro 2016. Παίζει ένας για όλους και όλοι για έναν. Σούπερ-σταρ δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το απόλυτο βαρόμετρο της ομαδας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρατάξει την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός, ειδικά κόντρα στην Ισπανία.

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Αρχηγός: Κριστιάνο Ρονάλντο

Παίκτης-κλειδί: Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο καλύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών θα προσπαθήσει στα 33 του να ξεπεράσει τα όριά του για άλλη μια φορά, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)-1

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία παραμένει μια από τις πιο αξιόλογες ομάδες του κόσμου, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει σκαμπανεβάσματα. Στα προκριματικά, η ομάδα του Σέρχιο Ράμος τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο. Από το 2008 μέχρι και το 2012, η Ισπανία κυριαρχούσε στα παιχνίδια με πλήρη κατοχή της μπάλας. Ο προπονητής Γιούλεν Λοπετέγκι, προσπαθεί να φέρει πίσω το συγκεκριμένο σύστημα με τον Αντρές Ινιέστα, τον Σέρχιο Μπούσκετς και τον Νταβίντ Σίλβα στη μεσαία γραμμή να δημιουργούν το παιχνίδι. Το ερώτημα για την ομάδα της Ισπανίας είναι ο σέντερ φορ. Ποιος από τους τέσσερις είναι ικανότερος για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα; Ο Ντιέγκο Κόστα, ο Άλβαρο Μοράτα, ο Ροντρίγκο Μορένο ή ο Ιάγο Άσπας; Ο Λοπετέγκι καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις επιθετικά, ώστε η Ισπανία να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Προπονητής: Γιούλεν Λοπετέγκι

Αρχηγός: Σέρχιο Ράμος

Παίκτης-κλειδί: Άντρες Ινιέστα

Ακόμη και στα 34 του, ο Άντρες Ινιέστα παραμένει ο ηγέτης της Ισπανικής ομάδας. Ο ήρωας του 2010 είναι ο διάδοχος του πρώην συμπαίκτη του, Τσάβι, και ο Λοπετέγκι περιμένει από τον ίδιο να νοικοκυρέψει τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)-2

ΜΑΡΟΚΟ

Στα έξι προκριματικά παιχνίδια στην Αφρική, το Μαρόκο δεν δέχθηκε γκολ και έτσι κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον Μεχντί Μπενάτια της Γιουβέντους στην άμυνα και τον Καρίμ Ελ Αχμάντι της Φέγενορντ δίπλα του, το Μαρόκο θα προσπαθήσει να κλειστεί πίσω αμυντικά και να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Δυστυχώς για τους Μαροκινούς η κλήρωση δεν βοηθάει το έργο τους, καθώς θα πρέπει να στοχεύσουν στην υπέρβαση.

Προπονητής: Ερβέ Ρενάρντ

Αρχηγός: Μεχντί Μπενάτια

Παίκτης-κλειδί: Μεχντί Μπενάτια

Ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης των Μαροκινών. Ο έμπειρος σέντερ-μπακ της Γιουβέντους έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο στην καριέρα του με τις φανέλες των Ρόμα, Μπάγερν και Γιουβέντους και είναι γνώστης των απαιτήσεων που έχουν οι διοργανώσεις αυτού του επιπέδου). Ο Χακίμ Ζιγέχ του Αγιαξ είναι επίσης ένας παίκτης-κλειδί που θα μπορεί να κοντράρει τους αντιπάλους στην αντεπίθεση, και να δημιουργήσει επιθετικά.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)-3

ΙΡΑΝ

Μετά τη Βραζιλία, το Ιράν ήταν αυτό που έκλεισε δεύτερο μια θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τερμάτισε πρώτο στους προκριματικούς ομίλους και δεν δέχτηκε γκολ μέχρι το δέκατο και τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών. Παρόλο που αμυντικά το Ιράν ήταν εξαιρετικό στα προκριματικά, δεν έπαιξε εναντίον δυνατών ομάδων όπως έπαιξε η Σαουδική Αραβία (Γερμανία , Βέλγιο, Ιταλία). Η πλούσια όμως επιθετική γραμμή που διαθέτει η ομάδα (Αλιρέζα Τζαχανμπάκς , Σαρντάρ Αζμούν, Σάμαν Γκόντος, Μεχντί Ταρέμι, Καρίμ Ανσαριφάρντ) δίνει πολλές επιλογές στον προπονητή του Ιράν Κάρλος Κεϊρός.

Προπονητής: Κάρλος Κεϊρός

Αρχηγός: Ασκάν Ντεζάγκα

Παίκτης-κλειδί: Αλιρέζα Τζαχανμπάκς

Ο πλάγιος επιθετικός του Ιράν τελείωσε την σεζόν στο Ολλανδικό πρωτάθλημα ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 γκολ, ενώ ταυτόχρονα μοίρασε και 12 ασίστ. Μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι όχι μόνον για τον ίδιο αλλά και για τους συμπαίκτες του.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)-4
Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Β’ όμιλος)-5
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή