Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σε λίγες ημέρες στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγες μέρες πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ:

ΓΑΛΛΙΑ

Τερματίζοντας πρώτη στον δεύτερο όμιλο της Ευρώπης, η Γαλλία πήρε αυτόματα την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Μια νέα, ταλαντούχα ομάδα η οποία έχει βάσιμες βλέψεις για το τρόπαιο, θα πρέπει καταρχήν να περάσει το εμπόδιο τις Αυστραλίας, του Περού και της Δανίας για να βρεθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Το θετικό στοιχείο των «τρικολόρ» είναι ότι ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ θα προβληματιστεί αρκετά για να διαλέξει την αρχική 11άδα από τους 23 της αποστολής, καθώς είναι όλοι παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ο Πολ Πογκμπά, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Αντουάν Γκριεζμάν θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να μπορέσει η Γαλλία να πάει μπροστά και να απειλήσει για τον τίτλο, αφού είναι ένα από τα φαβορί.

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ

Αρχηγός: Χιούγκο Γιορίς

Παίκτης-κλειδί: Πολ Πογκμπά

Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης της εθνικής Γαλλίας αλλά είναι ο πιο σημαντικός. Ο 25χρονος σταρ της Γιουνάιτεντ στην καλή μέρα του βρίσκεται παντού στο γήπεδο.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)-1

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τερματίζοντας στην τρίτη θέση πίσω από Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία προκρίθηκε με έξτρα προκριματικά κερδίζοντας την Ονδούρα και την Συρία. Η ισορροπία στην επίθεση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τα «καγκουρό» στο Μουντιάλ. Επίσης, η μεσαία γραμμή που αποτελείται από τους Μάιλ Τζέντινακ και Μάσιμο Λουόνγκο είναι ένα δυνατό της σημείο. Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειώσουμε πως η Αυστραλία πρόσφατα έλυσε τη συνεργασία της με τον Ελληνοαμερικανό προπονητή της, τον Άγγελο Ποστέκογλου, και η απώλεια αυτή μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για την ομάδα.

Προπονητής: Μπερτ Βαν Μάρβικ

Αρχηγός: Μάιλ Τζέντινακ

Παίκτης-κλειδί: Άαρον Μούι

Ο Άαρον Μούι της Χάντερσφιλντ διαθέτει το ταλέντο που χρειάζεται για να γίνει ένα από τα καυτά ονόματα του καλοκαιριού. Η αμυντική του ικανότητα στο μαρκάρισμα, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να γίνεται συχνά ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση, θα μπορούσε να γίνει το κλειδί της πρόκρισης της ομάδας του στον τρίτο όμιλο.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)-2

ΠΕΡΟΥ

Υστερα από ένα φτωχό ξεκίνημα στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, το Περού άλλαξε προπονητή. Με τον Ρικάρντο Γκαρέκα στον πάγκο του, δεν έχει χάσει από τον Νοέμβριο του 2016, και η ομάδα έχει γίνει μια πραγματική οικογένεια. Το πιο δυνατό σημείο των Νότιοαμερικανών είναι η χημεία, και η δυνατότητα που έχουν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο στην αντεπίθεση. Καθώς πρόκειται για ένα νέο σύνολο, η απειρία μπορεί να παίξει σημαντικό και αρνητικό ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, ενώ όλα έδειχναν ότι ο αρχηγός της ομάδας Πάολο Γκερέρο θα λείψει από το Μουντιάλ καθώς έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, στις 31 Μαΐου το Ελβετικό δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά στα γήπεδα της Ρωσίας. Τέλος, το Περού αμυντικά εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα στην αντιμετώπιση στημένων φάσεων.

Προπονητής: Ρικάρντο Γκαρέκα

Αρχηγός: Πάολο Γκερέρο

Παίκτης-κλειδί: Πάολο Γκερέρο

Ο Πάολο Γκερέρο είναι ο καλύτερος και πιο σημαντικός παίκτης των Περουβιανών. Τελευταία στιγμή εντάχθηκε στην εθνική, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα με τον νόμο και είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει την χώρα του στην Ρωσία. 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)-3

ΔΑΝΙΑ

Πίσω από την Γαλλία έρχεται το δεύτερο φαβορί στον Γ’ Ομιλο. Στα Ευρωπαϊκά προκριματικά, τερμάτισε δεύτερη στον πέμπτο όμιλο και χρειάστηκε να κερδίσει την Ιρλανδία στα «πλέι οφ». Αποτελεί μια άρτια οργανωμένη ομάδα, με ψηλά και δυνατά κορμιά, η οποία παίζει γύρω από τον σταρ της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν. Οι έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί (Αντρέας Μπιέλαντ / Σίμον Κιάερ) που διαθέτει η ομάδα, δίνουν ένα έξτρα πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους». Μπορεί στο κέντρο της άμυνας η Δανία να είναι δυνατή, αλλά το πρόβλημά της εντοπίζεται στα πλάγια της άμυνας.

Προπονητής: Άγκε Χαρέιντε

Αρχηγός: Σιμόν Κιάερ

Παίκτης-κλειδί: Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ είναι ένα από τα καλύτερα «10άρια» το κόσμου. Ο 26χρονος  ήταν ασταμάτητος στα προκριματικά, κάνοντας τα πάντα για την ομάδα του. Άλλωστε όπως έχει πει και ο προπονητής του, είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και εμπνέει τους συμπαίκτες του. 

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)-4
Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Γ’ όμιλος)-5
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή