Χαμηλές οι πτήσεις στο 19ο Γκαλά Στίβου Γυναικών της Φιλοθέης

Χαμηλές οι πτήσεις στο 19ο Γκαλά Στίβου Γυναικών της Φιλοθέης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις σπουδαίες επιδόσεις προηγούμενων ετών, αλλά με καλές εμφανίσεις από κάποιες αθλήτριες, διεξήχθη στη Φιλοθέη το «19ο Γκαλά Γυναικών». Οι περισσότερες από τις πρωταθλήτριές μας έμειναν μακριά από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις τους και στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» υπήρξε μόνο ένα… σφράγισμα εισιτηρίου για συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να επανέλθει στα ύψη που την έχουμε συνηθίσει ούτε στο αγαπημένο της στάδιο. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης είχε καλύτερο έγκυρο άλμα στα 5,60 και τρία αποτυχημένα στα 4,70 μ. Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε στην πρώτη θέση καθώς η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) έμεινε στα 4,50. Στα θετικά του αγωνίσματος είναι το όριο (4,15) που κατάφερε να πιάσει η Αριάδνη Αδαμοπούλου ώστε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -20 ετών.

Η Ελένη Πόλακ, η οποία ήρθε τρίτη, δεν κατάφερε να φτάσει τη φετινή της επίδοση (4,45).

Στο μήκος, η Λίλη Αλεξούλη δεν ξεπέρασε τη φετινή της επίδοση (6,55) και έμεινε στα 6,50 και δεν κατάφερε ούτε και αυτή τη φορά να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή τα 4,65 που θα της δώσουν θέση στο αεροπλάνο που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο. Η Βούλα Παπαχρήστου ήρθε δεύτερη με 6,29 και τρίτη η Ολγκα Σουντάραβα από τη

Λευκορωσία με καλύτερο άλμα στα 6,13. Στο τριπλούν, η Ιρίνα Βασκούσκαγια ήταν πρώτη με 13,77.

Στα 100 μ. εμπ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου διήνυσε την απόσταση σε 13.22 και ακολούθησαν οι Ρουσλάνα Ρασκοβάν (Λευκορωσία) με 13.82 και Δήμητρα Αραχωβίτη (Κύπρος) με 14.09.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της Λέβερν Σπένσερ (Σάντα Λουτσία), που πέρασε τα 1,96 και είχε τρία άκυρα στα δύο μέτρα.

Στα 100 μ. πρωταγωνίστησε η Βικτόρια Ζιαμπκίνα από το Καζαχστάν με 11.44 και ακολούθησαν οι Ελληνίδες Γρηγορία Κεραμιδά με 11.84 και Κορίνα Πολίτη με 11.99.

• Στην Οστράβα, ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε με άλμα στα 5,20, συνέχισε στα 5,40, άφησε τα 5,55 και είχε τρία άκυρα στα 5,60. Νικητής ήταν ο Πολωνός Πάβελ Βογιεκόβσκι, ο οποίος πέρασε πάνω από τα 5,75 μ.

• Στα Τρίκαλα θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου. Πρόκειται για τις διοργανώσεις των εφήβων – νεανίδων όπου η νέα γενιά του ελληνικού στίβου θα κυνηγήσει καλές επιδόσεις προκειμένου να «κλείσει» εισιτήρια για τα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθούν στο Τάμπερ της Φινλανδίας από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή