Δύσκολα η Ουρουγουάη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας υπόσχεται πολύ περισσότερες συγκινήσεις από τα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, το χθεσινό 1-0 της Ουρουγουάης επί της Αιγύπτου και το προχθεσινό μονόπλευρο 5-0 της Ρωσίας επί της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χοσέ Μαρία Χιμένες λύτρωσε μια νωθρή Ουρουγουάη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο Γεκατερίνμπουργκ χθες το μεσημέρι, αφού με την κεφαλιά του στο 89ο λεπτό ξεκλείδωσε την αιγυπτιακή άμυνα και έφερε τους «Τσαρούα» ισόβαθμους στην κορυφή το Α΄ ομίλου με την οικοδέσποινα Ρωσία.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έμεινε –μάλλον προληπτικά– στον πάγκο από τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, και η Αίγυπτος με τον Ανμρ Ουάρντα του Ατρομήτου στη βασική ενδεκάδα ήταν φτωχή δημιουργικά κόντρα σε μια άμυνα όπως αυτή της «Σελέστε». Μετά ένα στείρο πρώτο ημίχρονο η πίεση των Ουρουγουανών άρχισε να αυξάνεται και κορυφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας Μοχάμεντ Ελ Σενάουι κρατούσε μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ στο 88ο λεπτό ο κορυφαίος χθες της Ουρουγουάης, Εντινσον Καβάνι, νικήθηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Αιγύπτου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα η πίεση των Ουρουγουανών καρποφόρησε, αφού από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Χιμένες πήδηξε ψηλότερα από όλους στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο «Γ» της αιγυπτιακής εστίας.

Ακολούθησε ξέφρενο πανηγύρι των παικτών, παραγόντων και οπαδών της «Σελέστε», με τον 71χρονο προπονητή της, Οσκαρ Ουάσιγκτον Ταμπάρες, τον γηραιότερο της διοργάνωσης, να σηκώνεται αργά με την πατερίτσα του από τον πάγκο για να χαρεί τη στιγμή που κανένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν θα του στερούσε.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (50΄ Μόρσι), Ουάρντα (82΄ Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν (63΄ Καχράμπα).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Βαρέλα, Μπετανκούρ, Ναντες (58΄ Σάντσες), Σουάρες, Ντε Αρασκαέτα (59΄ Ροδρίγες), Βεσίνο (87΄ Τορέιρα), Καβάνι, Κάσερες.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, που περιλαμβάνει τα περισσότερα φαβορί όπως η Γερμανία, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Αργεντινή, ξεκινά σήμερα το μεσημέρι (1 μ.μ.) με τη δοκιμασία της Γαλλίας απέναντι στην Αυστραλία, ενώ για τον ίδιο όμιλο στις 7 μ.μ. αγωνίζονται σε ένα ματς που αναμένεται ισορροπημένο το Περού με τη Δανία. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι μπαίνει στη μάχη στις 4 μ.μ., αντιμετωπίζοντας την ομάδα-έκπληξη του Euro 2016 Ισλανδία, σε ένα παιχνίδι που το ενδιαφέρον θα εντοπιστεί τόσο στον αγωνιστικό χώρο –για το πώς θα σπάσει η ισλανδική άμυνα- όσο και στις εξέδρες, αφού πρόκειται για ομάδες με εξαιρετικά δημιουργικούς και ευρηματικούς οπαδούς. Για τον ίδιο όμιλο στις 10 το βράδυ η Κροατία των Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Πέρισιτς είναι μάλλον το φαβορί απέναντι στη Νιγηρία, σε μια αναμέτρηση της τέχνης με τη δύναμη.

Αύριο το ορεκτικό θα σερβιριστεί στις 3 μ.μ. με τη Σερβία να αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα, ενώ το κυρίως πιάτο ακολουθεί στις 6 μ.μ. με τη Γερμανία που κοντράρεται με το Μεξικό, και στις 9 μ.μ όταν η Βραζιλία θα δοκιμάσει τις αντοχές της Ελβετίας. Τη Δευτέρα ακολουθούν τα ματς Σουηδία – Νότια Κορέα, Βέλγιο – Παναμάς και Τυνησία – Αγγλία.

• Ο αγώνας Πορτογαλία – Ισπανία ολοκληρώθηκε μετά το κλείσιμο της έκδοσης της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή