Χαμηλά κρατούν τον μεταγραφικό πήχυ οι «πράσινοι»

Χαμηλά κρατούν τον μεταγραφικό πήχυ οι «πράσινοι»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών κρατάει στοχευμένα ο Παναθηναϊκός, με σκοπό να σταματήσει από νωρίς τη δημιουργία ενός σκηνικού που είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει. Οι ασφυκτικοί μεταγραφικοί και οικονομικοί περιορισμοί λόγω μη αδειοδότησης (πέρα από τις δεσμεύσεις στην ηλικία, το ταβάνι των συμβολαίων είναι μόλις 100.000 ευρώ, χωρίς δυνατότητα αγοράς παίκτη από άλλη ομάδα) δεν επιτρέπουν υπερβάσεις ακόμη κι αν βρεθούν χρήματα με την αλλαγή ιδιοκτησίας. Παρότι είναι γνωστό το πρόβλημα, κυκλοφορούν πολλά σενάρια για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού που αγνοούν αυτήν την πραγματικότητα, σε σημείο να αναγκαστεί η ΠΑΕ να τοποθετηθεί σχετικά για να μην προκύψει… ανώμαλη προσγείωση όταν θα έλθει εκ των πραγμάτων η διάψευση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «τα 20 εκατ. ευρώ που είναι πιθανό να μπουν σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησίας, δεν αφορούν το μπάτζετ της ομάδας και δεν πρόκειται να αλλάξουν το πλάνο με το οποίο πορευόμαστε». Εν ολίγοις, το φρέσκο χρήμα που θα μπει στα ταμεία μέσω ΑΜΚ, εάν αλλάξει ιδιοκτησία η ΠΑΕ, θα διατεθεί για να καλυφθούν τα χρέη και όχι για να ενισχυθεί αγωνιστικά η ομάδα, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει λόγω τιμωρίας ακόμη κι αν περίσσευαν χρήματα. Η εξόφληση των χρεών είναι επιτακτική ανάγκη καθώς προχωρούν συνέχεια παλιές υποθέσεις, όπως αυτές του Λεντέσμα και του Μέστο που δικαιώθηκαν από τη ΦΙΦΑ ή του Ταυλαρίδη που ζητεί την πληρωμή της εφορίας.

Οι «πράσινοι» τονίζουν, επίσης, ότι η συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη είναι πολύ κοντά στο να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή και ότι δεν έγινε κάποια νέα πρόταση για τον Κάτσε, η υπόθεση του οποίου είναι εσωτερικό θέμα του ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή