Μουντιαλ: «Ανοίγουν» δύσκολα τις κλειστές άμυνες

Μουντιαλ: «Ανοίγουν» δύσκολα τις κλειστές άμυνες

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανία, Ουρουγουάη και Πορτογαλία ξεπέρασαν με δυσκολία τα εμπόδια του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και του Μαρόκου και πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Οπως έχει φανεί και τις προηγούμενες ημέρες, τα φαβορί δείχνουν να έχουν σημαντικό πρόβλημα απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Στην εκατοστή εμφάνιση του Ζεράρ Πικέ με την Εθνική, η Ισπανία κέρδισε το Ιράν με 1-0 και «έπιασε» την Πορτογαλία με τέσσερις βαθμούς στον Β΄ Ομιλο. Οι «φούριας ρόχας» στο πρώτο 45λεπτο μπορεί να είχαν την κατοχή (81%) αλλά τους έλειπε η ουσία. Η μοναδική ευκαιρία τους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Σίλβα να κοντράρει στα σώματα και να περνάει κόρνερ. Η πίεση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ασφυκτική. Η Ισπανία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ με την προβολή του Πικέ (49΄) και το σουτ του Μπουσκέτς (50΄).

Το Ιράν απάντησε στο 53΄ με το δυνατό σουτ του Ανσαριφάρντ, αλλά το γκολ ήρθε από τους Ισπανούς, ένα λεπτό αργότερα. Ο Ντιέγκο Κόστα ευνοήθηκε από την κόντρα του Ρεζαϊάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά μετά το Ιράν σκόραρε με τον Εζατολάχι, αλλά το VAR απέδωσε ξανά δικαιοσύνη και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με μια τρομερή κομπίνα από κόρνερ, η Ισπανία έψαξε για δεύτερο τέρμα. Το σουτ κόντραρε στα σώματα και, εν συνεχεία, ο πεσμένος Ρεζαϊάν σταμάτησε την μπάλα προτού εκείνη περάσει τη γραμμή. Στο 82΄ το Ιράν είχε την τελευταία του ευκαιρία για ισοφάριση με την καρφωτή κεφαλιά του Ταρεμί που πέρασε άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από 37 χρόνια, επετράπη η είσοδος στο γήπεδο σε Ιρανές φιλάθλους.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69΄ Μοχαμαντί), Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Εμπραΐμι, Ανσαριφάρντ (75΄ Αλιρεζά), Αμίρι (86΄ Γκόντος), Ταρεμί, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαϊάν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70΄ Κόκε), Ισκο, Λούκας Βάσκεθ (80΄ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89΄ Ροντρίγκο), Σίλβα.

Νωρίτερα, η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στο Μαρόκο, που αποκλείστηκε και έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης στο ιστορικό παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο «ΚΡ7» σκόραρε για τέταρτη φορά στο φετινό Μουντιάλ, με καρφωτή κεφαλιά «ψαράκι». Με το γκολ αυτό, ο Πορτογάλος έφτασε τα 85 με την Εθνική Πορτογαλίας, ξεπέρασε τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ όλων τον εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων, πίσω από τον Ιρανό Αλί Νταεΐ, ο οποίος έχει σκοράρει 109 τέρματα. Το Μαρόκο έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν το βρήκε. Στις καθυστερήσεις είχε δυο ευκαιρίες με τον Ζιγιές (90΄) και τον Μπενατιά (94΄), όμως οι Πορτογάλοι κράτησαν τη νίκη.

Επειτα από τις νίκες των Πορτογάλων και των Ισπανών αναμένεται η πρόκριση να κριθεί στην τελευταία αγωνιστική. Το Ιράν με τρεις βαθμούς διεκδικεί την πρόκριση από την Πορτογαλία του Ρονάλντο σε ένα παιχνίδι «τελικό», ενώ η Ισπανία θα αναμετρηθεί με το αδιάφορο Μαρόκο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φοντέ, Σέντριτς, Μουτίνιο (89΄ Αντριεν), Ζοάο Μάριο (69΄ Μπρούνο Φερνάντες), Σίλβα (59΄ Μαρτίνς), Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Γκουέντες.

ΜΑΡΟΚΟ: Ελ Καζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενατιά, Ντιράρ, Ζιγιές, Ελ Αχμαντί (86’ Φαϊρ), Μπελαντά (76’ Καρσελά), Μουσουφά, Αμραμπάτ, Μπουταΐμπ (69΄ Κααμπί).

Δύσκολη νίκη πέτυχε και η Ουρουγουάη. Με το «φτωχό» 1-0 η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαουδικής Αραβίας και ετοιμάζεται πλέον για τον «τελικό» της Δευτέρας για την πρώτη θέση κόντρα στη Ρωσία. Οι Σαουδάραβες θα αποχαιρετήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας κόντρα στην Αίγυπτο.

Χωρίς να κυριαρχήσει ιδιαίτερα στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Ουρουγουάη από κόρνερ εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή έξοδο του Σαουδάραβα τερματοφύλακα Αλ Οβάις και με τον Λουίς Σουάρες έκανε το 1-0 στο 23΄. Η Σαουδική Αραβία απάντησε στο 29΄ με το σουτ του Μπαμπχίρ σε μια μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Σελέστε» με αργό ρυθμό έλεγξαν το τέμπο του αγώνα μέχρι και το τέλος.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59΄ Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59΄ Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82΄ Νάντες), Σουάρες, Καβάνι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Χασάουι, Αλμπουλάχι, Αλ Μπουραΐκ, Αλ Φαράχ, Μπαμπχίρ (75΄ Κανό), Αλ Σαχράνι, Οταΐφ, Αλ Χασίμ (44΄ Χουσαΐν), Αλ Νταουσάρι, Αλ Μουαλάντ (78’ Αλ Σαλάουι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή