Μουντιάλ: Μαγική Κροατία, καταρρέει η Αργεντινή

Μουντιάλ: Μαγική Κροατία, καταρρέει η Αργεντινή

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κροατία σε μία από τις σπουδαιότερες βραδιές της ιστορίας της συνέτριψε με 3-0 την Αργεντινή, προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» και άφησε την «αλμπισελέστε» να βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα ενός προώρου και ηχηρού αποκλεισμού στον 4ο όμιλο.

Χωρίς κανέναν απολύτως φόβο, αλλά περίσσιο πάθος, η Κροατία μπήκε δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Πέρισιτς να το αποκρούει ο Καμπαγέρο. Η απάντηση για τους Αργεντινούς ήρθε από το σουτ του Μέσα, αλλά ο Λόβρεν έκανε σωτήρια επέμβαση, ενώ στο 21΄ η σέντρα-σουτ του Ακούνια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πέρες σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία στο 30΄ πάλι για την Αργεντινή, αφού σε κενό τέρμα… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά «ψαράκι» απείλησε τον Καμπαγέρο.

Στο 53΄, ο τερματοφύλακας της Αργεντινής υπέπεσε σε ένα τεράστιο λάθος, ο Ρέμπιτς το εκμεταλλεύθηκε και με άψογο «βολέ» στην κίνηση έκανε το 1-0. Η Αργεντινή ενώ προς στιγμήν τα είχε… χαμένα, στο 64΄ έχασε πολύ καλή στιγμή για να ισοφαρίσει. Το «πλασέ» του Πέρες το σταμάτησε ο Σούμπασιτς, ενώ ο Ράκιτιτς έκανε σωτήριο τάκλιν στην προσπάθεια του Μέσι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί η «αλμπισελέστε» έπαψε να βρίσκει χώρους, οι Κροάτες συνέχισαν στο ίδιο δυναμικό τέμπο, ο Μέσι βγήκε οριστικά εκτός παιχνιδιού και στο 80΄ ο Λούκα Μόντριτς με καταπληκτικό σουτ έκανε το 2-0 εκτός περιοχής έβαλε τους τίτλους τέλους στον αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, η πολιορκία των Κροατών δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ράκιτιτς με άψογη εκτέλεση φάουλ (86΄) έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών και λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, κάτι που έγινε λίγα λεπτά αργότερα. Στις καθυστερήσεις (90΄+1΄), κι ενώ η Αργεντινή ήταν όλη μπροστά, οι Κροάτες στην αντεπίθεση τους «εκτέλεσαν» με τον Ράκιτιτς να σκοράρει. Πλέον η Αργεντινή δεν θέλει σήμερα νίκη της Ισλανδίας επί της Νιγηρίας για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56΄ Παβόν), Μασκεράνο, Πέρες (68΄ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54΄ Ιγκουαΐν).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57΄ Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Στον τρίτο όμιλο, η Γαλλία κέρδισε αλλά δεν έπεισε. Με το «φτωχό» 1-0, οι «τρικολόρ» προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο απέναντι στο Περού που θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση την ερχόμενη Τρίτη. Ενώ οι Περουβιανοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, οι Γάλλοι είχαν τις πρώτες ευκαιρίες του αγώνα. Στο 31΄ το Περού είχε μεγάλη φάση για γκολ, αφού ο Γκερέρο απέφυγε τον Ουμτιτί, έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Γιορίς κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα, οι Νοτιοαμερικανοί δέχθηκαν γκολ. Υστερα από την κάθετη πάσα του Πογκμπά, ο Ζιρού με «πλασέ» σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πέρασε πάνω από τα σώματα και ο Εμπαπέ την έστειλε στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ο 19χρονος επιθετικός της Παρί έγινε ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Το Περού έψαχνε την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, και λίγο έλειψε να το βρει στο 50΄ με το καταπληκτικό σουτ του Ακίνο να σταματάει στο δοκάρι. Οι «Μπικολόρ» μπορεί να κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή της Γαλλίας, σε όλη τη διάρκεια του β΄ μέρος.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Πογκμπά (89΄ Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80΄ Φεκίρ), Μπαπέ (75΄ Ντεμπελέ), Ζιρού.

ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Ροντρίγκες (46΄ Σανταμαρία), Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82΄ Ρουιντίας), Γιοτούν (46΄ Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο.

Νωρίτερα, στο άλλο παιχνίδι του Γ΄ ομίλου, Δανία και Αυστραλία μοιράστηκαν ένα βαθμό (1-1). Μόλις στο έβδομο λεπτό η Δανία «άνοιξε» το σκορ με σουτ στην κίνηση του Ερικσεν, ύστερα από την πολύ ωραία πάσα του Γιόργκενσεν. Λίγα λεπτά πριν από το σφύριγμα του ημιχρόνου (37΄), η Αυστραλία κέρδισε πέναλτι με το VAR να είναι για άλλη μία φορά ο πρωταγωνιστής και με τον αρχηγό Γέντινακ ευστόχησε για το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις ευκαιρίες αλλά δεν σκόραραν.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κίαερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Ν. Γιόργκενσεν (68΄ Κορνέλιους), Ερικσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ, Σένε, Πόουλσεν (59΄ Μπρεϊτγουέιτ), Σίστο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρούσε (69΄ Αρζάνι), Ναμπούτ (75΄ Γιούριτς), Μούι, Γέντινακ, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς (82΄ Ιρβιν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή