Αισιόδοξα μηνύματα από τη νέα ΑΕΚ

Αισιόδοξα μηνύματα από τη νέα ΑΕΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε περίπου 14.000 φίλους της, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 της Γκαλατάσαραϊ στην τελευταία της φιλική αναμέτρηση πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Για την Ενωση σκόραραν οι Λιβάγια, Μάνταλος και Μπακασέτας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος έβγαλε ωραίες συνεργασίες, αλλά αντιμετώπισε και αρκετά αμυντικά ζητήματα κυρίως στις στατικές φάσεις.

Η Ενωση ξεκίνησε δυνατά, έχοντας στα άκρα τους Μάνταλο και Μπακασέτα, αλλά η Γκαλατάσαραϊ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και σκόραρε στο 21΄ με τον Μαϊκόν. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση φάουλ, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Στην συνέχεια, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Κλωναρίδη που έπειτα από πολύ όμορφη κούρσα 35 μέτρων έστρωσε στον Λιβάγια, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σιπέ για το 1-1 (35΄).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακυρωθέν γκολ της Γκαλατάσαραϊ ως οφσάιντ, που έπρεπε να μετρήσει. Η ΑΕΚ στη συνέχεια έπαιξε εντυπωσιακά και σκόραρε το 2-1 με ωραίο σουτ του Μπακασέτα από το ύψος της περιοχής στο 51΄και το 3-1 με εξαιρετικό φάουλ του Μάνταλου στο 55΄. Ο Μαϊκόν με πολύ όμορφο φάουλ στο 67΄ μείωσε σε 3-2 για την Γκαλατάσαραϊ. Στα τελευταία λεπτά έγιναν πολλές αλλαγές και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της Ενωσης (Πόνσε, Αλεφ) και κυρίως ο Μπογέ ξεχώρισαν με την τεχνική τους κατάρτιση.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Γκαλατά φόρεσαν μπλούζες κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έγραφαν «γείτονες είμαστε κοντά σας, καλή δύναμη».

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (82΄ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (63΄ Τσόσιτς), Λόπες (63΄ Χουλτ), Σιμόες (83΄ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος (63΄ Μπογέ), Μπακασέτας (82΄ Γιακουμάκης), Μάνταλος (82΄ Μοράν), Κλωναρίδης (63΄ Πόνσε), Λιβάγια (72΄ Αλεφ).

ΓΚΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Σιπέ, Μαϊκόν, Αζίζ, Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου, Καρόλ, Ροντρίγκες, Ρέγες, Ναγκατόμο. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Τσαλίκ, Γκουμούς, Σιβρί, Αγκούν, Νταβάς, Φενγκουλί, Κινές, Καμπάκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή