Στα άκρα για το γήπεδο της Λεωφόρου

Στα άκρα για το γήπεδο της Λεωφόρου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλεμο χαρακωμάτων με πολύ βαθιές ρίζες εξελίσσεται η κόντρα ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με επίκεντρο τα μέχρι τώρα οφειλόμενα και τους όρους της περαιτέρω χρήσης της Λεωφόρου από την ποδοσφαιρική ομάδα. Οι δύο πλευρές τοποθετήθηκαν με σκληρές ανακοινώσεις που δείχνουν ότι το χάσμα είναι πολύ πιο βαθύ από τις 590 χιλ. ευρώ της οφειλής της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη και τις 500 χιλ. ευρώ που της ζητεί η «μάνα του λόχου» για τη χρήση του γηπέδου και την επόμενη περίοδο.

Η ΠΑΕ τονίζει με ανακοίνωσή της ότι επί διοίκησης Αλαφούζου έχει καταβληθεί στον Ερασιτέχνη συνολικά ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ και ότι τον Απρίλιο του 2018 αναγνώρισε, ρύθμισε με σύμβαση και πληρώνει το χρέος της προς αυτόν. Προσθέτει ότι συμφώνησε με την προηγούμενη διοίκηση τη μείωση του μισθώματος για ένα έτος, από 500.000 σε 252.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι το μίσθωμα των 500.000 ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της μίσθωσης όταν η ΑΕΚ μισθώνει το ΟΑΚΑ με 270.000 ετησίως. Αναφέρει τη συμφωνία για την έκδοση καρτών ενίσχυσης του Ερασιτέχνη και αφήνει αιχμές για την άρνησή του να δώσει το απαραίτητο –για την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα– παραχωρητήριο του γηπέδου, άρνηση που τη χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική εφόσον τηρείται ο υφιστάμενος διακανονισμός από την ΠΑΕ. Κλείνει δε με την υποσημείωση ότι η ΠΑΕ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης και πως η συνάντηση στελεχών της με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ αποσκοπούσε μόνο στη ρύθμιση της οφειλής και στη δήλωση του Ολυμπιακού Σταδίου ως δεύτερης έδρας.

Πολύ πιο αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Κατηγορεί την ΠΑΕ για τη θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα λόγω των επιλογών της και τονίζει ότι στα 6 εκατ. περιλαμβάνει τις σουίτες που έχτισε έναντι 1,9 εκατ. ευρώ για να τις εκμεταλλεύεται εκείνη, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ύψους 500 χιλ. και τις επισκευές ύψους 560 χιλ. ευρώ του γηπέδου.

Καλεί τον Γιάννη Αλαφούζο να πληρώσει άμεσα το χρέος του και του προτείνει, εάν θέλει να χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο, να ορίσει μόνος του το τίμημα, αρκεί να το πληρώνει στην ώρα του, ειδάλλως να εξετάσει άλλα γήπεδα.

• Αργά το βράδυ αναμενόταν η αποστολή από την Ολλανδία, με επόμενο προορισμό την Κύπρο για το κυριακάτικο φιλικό με την Ομόνοια.

• Εκδικάζονται σήμερα ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ οι προσφυγές των Εσιέν, Κουτρουμπή και Λέτο. Στις δύο πρώτες υποθέσεις αναμένεται εξωδικαστική λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή