Στον Πανιώνιο ο Γιαννάκης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «δράκος» επιστρέφει στην πλατεία. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο προπονητής του Πανιωνίου, στην πρώτη του δουλειά σε συλλογικό επίπεδο, μετά τη θητεία του στην Εθνική ανδρών, την οποία οδήγησε στην 4η θέση του Ευρωπαϊκού (1997) και του Παγκόσμιου (1998) πρωταθλήματος. «Η πρόταση του Πανιωνίου, σε μια στιγμή οριακή και κρίσιμη, ήταν για μένα τιμή και πρόκληση για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας της και των επιθυμιών των φιλάθλων της. Θα χρειαστεί υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά αλλά και η συμπαράσταση του κόσμου για να τα καταφέρουμε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γιαννάκη, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη ν’ αναζητά τους δυο ξένους που θα στελεχώσουν την ομάδα τη νέα περίοδο.

– Τα αποκαλυπτήριά της έκανε χθες η ΑΕΚ, παρουσιάζοντας τον Ντράγκαν Σάκοτα και τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, Χόλντεν, Πασχάλη και Ταπούτο. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Γρανίτσας αναφέρθηκε στο μπάτζετ, στη σωστή διαχείρισή του, στα μακροπρόθεσμα πλάνα της ομάδας, αλλά και στους τρόπους σωτηρίας του ελληνικού μπάσκετ. «Μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για όλο το ελληνικό μπάσκετ, αφού θα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση. Η φετινή χρονιά δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάκαμψη». Από την πλευρά του ο Ντράγκαν Σάκοτα οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας: «Ξέρω ότι ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος μας είναι να παραμείνει ψηλά. Σίγουρα δεν έχει παίκτες που θεωρούνται αστέρια, όμως κάποιοι από αυτούς στη διάρκεια της χρονιάς μπορεί να γίνουν», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης (21′ Νάβας), Τσάρτας, Ζήκος (77′ Καραγιάννης), Γεωργέας, Κωνσταντινίδης, Κασάπης, Πέτκοφ, Λάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή