«Αμόκ» στον ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ

«Αμόκ» στον ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την κόλαση στον παράδεισο με μια μυθική ανατροπή βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, μειώνοντας κατά ένα βήμα την απόστασή του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που όλα έμοιαζαν σχεδόν χαμένα από το γρήγορο και εμφατικό προβάδισμα της Σπαρτάκ Μόσχας με 0-2 στο 17΄, ο «δικέφαλος» πήρε δύναμη από το πάθος της κατάμεστης Τούμπας και με τρία γκολ σε 16 λεπτά έκανε το 3-2 πριν καν κλείσει το α΄ ημίχρονο, με μια ανατροπή από αυτές που σπάνια συναντάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μια παρόμοια ανατροπή είχε υπογράψει και πάλι ο ΠΑΟΚ 21 χρόνια πριν απέναντι σε μια άλλη Σπαρτάκ (Τράβνα), όταν το 0-3 στην Τούμπα το έκανε τότε 5-3, σκορ που θα μπορούσε να το είχε πετύχει και χθες εάν ήταν λίγο πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια.

Οσο περίεργο κι αν μοιάζει, ένα ματς που είχε 5 γκολ στο α΄ ημίχρονο χωρίς να σπαταληθεί καμία ευκαιρία από τις δύο ομάδες, στο β΄ μέρος δεν είχε κανένα άλλο κι ας χάθηκαν σπουδαίες φάσεις εκατέρωθεν, μεταξύ των οποίων ένα πέναλτι για τους Ρώσους και ένα μεγάλο τετ α τετ του Πέλκα. Το τελικό 3-2 δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, που καλείται να κάνει στη Μόσχα ό,τι έκανε και κόντρα στη Βασιλεία, όταν πήγε στην Ελβετία με προβάδισμα ενός γκολ και επέστρεψε στην Ελλάδα με το θριαμβευτικό 0-3.

Τα αβίαστα λάθη στον άξονα έφεραν δύο γρήγορα γκολ-μαχαιριές για τους Μοσχοβίτες, που με δύο τελικές προσπάθειες όλες κι όλες προηγήθηκαν από νωρίς 0-2, με ένα γκολ του Ποπόφ στο 7΄ και άλλο ένα, απίστευτα περιπετειώδες, του Πρόμες στο 17΄. Με τη βοήθεια του κόσμου, η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστική και αποτελεσματική, σπάνια για ελληνική ομάδα σε παιχνίδι που στράβωσε τόσο πολύ. Το εύστοχο πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 28΄ ύστερα από χέρι του Ζομπνίν έδωσε ελπίδες που αναπτερώθηκαν με το γρήγορο 2-2 από τον Λημνιό στο 38΄ και φούντωσαν ακόμα περισσότερο με το 3-2 από τον Πέλκα σε άδεια εστία στο 44΄, ύστερα από μεγάλο λάθος του Μαξιμένκο.

Η μεγάλη ευκαιρία στο χαμένο τετ α τετ (πλασέ άουτ) του Πέλκα στο 65΄ και η αδυναμία του Πρίγιοβιτς να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίκτυα δύο λεπτά αργότερα ύστερα από σέντρα του Ουάρντα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ είχε τρόπο να φανεί «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις, έχοντας αφήσει στη Σπαρτάκ την πρωτοβουλία. Οπως δεν έγινε το 4-2, δεν έγινε ούτε το 3-3 με ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ των Ρώσων στο 71΄. Το εκτέλεσε ο Πρόμες, αλλά το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης, με τη βοήθεια και του δεξιού δοκαριού του!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84΄ ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62΄), Πρίγιοβιτς.

ΣΠΑΡΤΑΚ Μ: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή