Πολλές εκκρεμότητες πριν από τη σέντρα

Πολλές εκκρεμότητες πριν από τη σέντρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία της κρατικής τηλεόρασης με τη Σούπερ Λίγκα, με «προξενητή» την κυβέρνηση, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά από τις 16 ΠΑΕ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οδηγεί στην έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στις 25 του μήνα, ωστόσο ακόμα υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες.

Για παράδειγμα, ουδείς γνωρίζει ποιος θα είναι ο φορέας που θα επιβάλλει τις ποινικές ρήτρες για τις ΠΑΕ που προβλέπει η συμφωνία, από τη στιγμή που δεν έχουν περάσει στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Ενα άλλο θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχει αποφασισθεί ποιος θα είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν απευθείας και ποιος ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβασθούν από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Στις προκηρύξεις των δύο πρωταθλημάτων υπάρχει δυσαρμονία. Της Σούπερ Λίγκας προβλέπει απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μιας (αφού το πρωτάθλημα της μεθεπόμενης περιόδου θα διεξαχθεί με 14 ομάδες). Η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ προβλέπει απευθείας άνοδο δύο ομάδων. Λύση στο θέμα θα δώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Κλειστό κλαμπ»

«Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει για τις δικές μας ομάδες. Βάζουν 1-1,5 εκατ. ευρώ για να κάνουν πρωταθλητισμό και να μην ανεβαίνουν τουλάχιστον δύο ομάδες; Πάει να γίνει κλειστό κλαμπ. Είναι άδικο αυτό που γίνεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Λ. Λεουτσάκος σχετικά με το θέμα. Ο κ. Λεουτσάκος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και φέρεται να διασφάλισε ότι και το επόμενο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ.

Για τη συνάντηση αυτή είπε: «Η Φούτμπολ Λιγκ τα δύο τελευταία χρόνια κρατήθηκε εν ζωή λόγω του κ. Βασιλειάδη. Αν δεν υπήρχε το κρατικό κανάλι, δεν θα υπήρχαμε. Οι ενδείξεις που υπάρχουν, είναι ότι κινείται πάλι σε αυτό το πλαίσιο, να βοηθήσει το πρωτάθλημα με καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα δοθεί θα κυμανθεί περίπου στα 3.650.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή