Γιουρόπα Λιγκ: Eνα βήμα έμεινε ακόμη για τον Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Eνα βήμα έμεινε ακόμη για τον Ολυμπιακό

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Ολυμπιακός επικρατούσε στην Ελβετία της Λουκέρνης με 1-3 και «σφράγιζε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, οι ιθύνοντές του δρομολογούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση ακόμη δύο μεταγραφών, του Γκιγιέρμε και του Αχμέντ Χασάν.

Χθες το απόγευμα έφθασε στην Ελλάδα ο Γκιγιέρμε, προκειμένου να υλοποιηθεί η σημαντικότερη μεταγραφή για την ομάδα του Πειραιά το φετινό καλοκαίρι.

Οι διαπραγματεύσεις των υπευθύνων του Ολυμπιακού και της Λα Κορούνια κράτησαν εβδομάδες. Αναμφίβολα η επιθυμία του 27χρονου αμυντικού μέσου να ενταχθεί στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων» έπαιξε σημαντικό ρόλο για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις της ομάδας από την ισπανική Γαλικία και να ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Πέρυσι, αγωνίστηκε σε 33 αγώνες με τη Λα Κορούνια. Στοιχείο που αποδεικνύει πως ήταν βασικό στέλεχος της ισπανικής ομάδας.

Παράλληλα, οι «Πειραιώτες» είναι πολύ κοντά και στην απόκτηση του Αχμέντ Χασάν από την Μπράγκα. Και ο Αιγύπτιος επιθετικός αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ο 25χρονος φορ πέτυχε πέρυσι 5 γκολ σε 20 αγώνες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Με την Εθνική Αιγύπτου μετράει 15 συμμετοχές και 5 γκολ.

Στη Λουκέρνη, όπου βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης των «Πειραιωτών», Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα στο Φάληρο όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 4-0. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, στόπερ οι Βούκοβιτς, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, εξτρέμ οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Γκερέρο.

Για δεύτερο σερί ματς, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 23΄, αξιοποιώντας εξαιρετική σέντρα του Ελαμπντελαουί. Είχε προηγηθεί δοκάρι του Φορτούνη (είχε δύο στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη) και ακολούθησαν ευκαιρίες του Γκερέρο και του Ποντένσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, πάλι με κεφαλιά, έπειτα από πάσα του Μιράντα. Στην αρχή της φάσης ο Βούκοβιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 68΄ ο Γκερέρο πέτυχε το 0-3. Είχε προηγηθεί εξαιρετική συνεργασία του Ποντένσε με τον Φετφατζίδη. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με σουτ ο Ντεμασάι στο 82΄.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Σάλβι, Αλβες, Ελέκε, Σουρπφ, Σουλτζ, Γκρεθέρ, Σνόουλι (67΄ Βάργκας), Σίντλερ, Ογκρινιτς (67΄ Βολφ), Βοκά, Γκβίλα (81΄ Ντεμασάι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Καμαρά (72΄ Τοροσίδης), Μπουχαλακης, Φορτούνης (63΄ Φετφατζίδης), Γκερέρο (71΄ Ανσαριφάρντ), Χριστοδουλόπουλος, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ποντένσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή