Πόλο: Γενιά που στέλνει μηνύματα

Πόλο: Γενιά που στέλνει μηνύματα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική εφήβων στο πόλο κατάφερε να γράψει ιστορία στο Σομπάτελι της Ουγγαρίας, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας την Ισπανία με 9-8 σε έναν τελικό «θρίλερ» την Κυριακή. Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά με τις δύο ομάδες να βρίσκουν στόχο επιθετικά και να σκοράρουν. Υστερα από το πρώτο οκτάλεπτο, Ελλάδα και Ισπανία ήταν ισόπαλες με 3-3. Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο οκτάλεπτο και με επιμέρους σκορ 4-1 προηγήθηκε με 7-4. Οι Ισπανοί όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα τους και στο τρίτο οκτάλεπτο ισοφάρισαν την Εθνική σε 7-7. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη άντεξε την πίεση των Ισπανών και εντέλει επικράτησε με 9-8 για να ανεβεί στην κορυφή του κόσμου. Από την Εθνική ξεχώρισε o Καλογερόπουλος που έκανε σπουδαίο παιχνίδι, σημειώνοντας τρία γκολ.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, και γνώρισε την αποθέωση από όσους παραβρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Δημήτρης Κραβαρίτης, δεν έκρυψε τη χαρά του γι’ αυτή τη μοναδική επιτυχία: «Κάναμε ένα καταπληκτικό τουρνουά.

Αδιαμφισβήτητα είμαστε πλέον οι καλύτεροι στον κόσμο. Η ομάδα αναδείχθηκε πρώτη και αήττητη. Είχαμε βάλει στόχο αρχικά την πρωτιά στον όμιλο και όταν το καταφέραμε, αυτό μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Μετά τη νίκη στον προημιτελικό επί της Αυστραλίας, διαπιστώσαμε ότι η αυτοπεποίθησή μας αυξάνεται και τα παιδιά απέκτησαν μια σιγουριά ότι είμαστε ικανοί για πολύ ψηλά. Οταν φτάνεις στην 4άδα και μετά στον τελικό, όλα γίνονται. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και διαπιστώνοντας τις τρομερές ικανότητες της ομάδας, αισθάνεσαι την υποχρέωση να βρεθείς στην κορυφή».

Εν συνεχεία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στην Πυροσβεστική: «Τόσο εγώ όσο και ο Σάκης Πλατανίτης (βοηθός προπονητή) είμαστε στην Πυροσβεστική. Την ώρα, λοιπόν, που όλοι οι συνάδελφοι πυροσβέστες έδιναν τη μάχη με τις φονικές πυρκαγιές, εμείς ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε τη σκληρή προπόνηση με τις εθνικές ομάδες για να φέρουμε τελικά αυτή τη διάκριση. Αφιερωμένο, λοιπόν, αυτό το τρόπαιο στους δικούς μου ανθρώπους, στους συναδέλφους πυροσβέστες. Φόρος τιμής και στα θύματα».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ευελπιστώ, στις πολύ δύσκολες και αρνητικές συγκυρίες που βιώνουμε, αυτές οι επιτυχίες να στείλουν μήνυμα σε ευήκοα ώτα, για να σκύψουν λίγο περισσότερο στα προβλήματα που έχουμε (ως ομοσπονδία και ως αθλήματα). Να είναι το εφαλτήριο για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι».

«Θερμά συγχαρητήρια για την, εμβληματικής σημασίας, παγκόσμια επιτυχία σας, η οποία σας ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και, ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Θερμά συγχαρητήρια για τη διάκριση που αναδεικνύει τις δυνατότητες της νέας γενιάς, απέστειλε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή