Εκτός US Open από τον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς

Εκτός US Open από τον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις από τον δεύτερο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από το US Open. Κόντρα στον Ρώσο τενίστα και νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεβ, ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με 3 -1 σετ (6-4, 6-3, 4-6), σε ένα αρκετά κακό παιχνίδι για τον ίδιο. Ο 20χρονος άσος πραγματοποίησε πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά με τους δύο τενίστες να προστατεύουν το σερβίς τους μέχρι και το ένατο γκέιμ. Εκεί, ο Ρώσος τενίστας κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή και πήρε σαφές προβάδισμα (5-4) στο πρώτο σετ. Εν τέλει, κατάφερε να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έχασε από πολύ νωρίς το σερβίς του (2-1) και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να «καθαρίσει» το σετ (6-3) και να προηγηθεί με 2-0.

Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο σετ, όταν ο Μεντβέντεβ έκανε «μπρέικ» στο σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με διαφορά δύο γκέιμ (4-2). Το πάθος και η θέληση του Τσιτσιπά όμως φάνηκε στους αμέσως επόμενους πόντους και έτσι κατάφερε να πάρει πίσω το «μπρέικ» και να ισοφαρίσει σε 4-4. Στην συνέχεια, με καθαρό μυαλό κατάφερε να ξανά σπάσει το σερβίς του Ρώσου και να προστατέψει το δικό του μειώνοντας σε 2-1. Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με τον Μεντβέντεβ να προηγείται με 1-0. Υστερα, στα αμέσως επόμενα γκέιμ, σημειώθηκαν τρία συνεχόμενα μπρέικ και έτσι ο Ρώσος προηγήθηκε με 4-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να αντιδράσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή