Oργή στην ΑΕΚ για Λόπες και Λιβάγια

Oργή στην ΑΕΚ για Λόπες και Λιβάγια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά από το 2006, σκόρπισε χαμόγελα ενθουσιασμού στη διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Παρά την ιστορική πρόκριση, υπήρξαν και «ανορθογραφίες» στην προχθεσινή βραδιά, καθώς οι αποβολές των Ελντερ Λόπες και Μάρκο Λιβάγια θα τους στερήσουν τη συμμετοχή στις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισαν, οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ελλάδος θα απουσιάσουν για τουλάχιστον τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες. Παρά τη μεγάλη χαρά της πρόκρισης και της ολοκλήρωσης ενός εξαιρετικά επιτυχημένου κύκλου που ξεκίνησε το 2013, η διοίκηση της ΑΕΚ ήταν εξοργισμένη με τη συμπεριφορά των δύο. Ιδίως η περίπτωση του Λόπες, που άφησε την ομάδα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω χτυπήματος εκτός φάσης, θα μπορούσε να είχε στοιχίσει κυριολεκτικά πάρα πολύ ακριβά, δεδομένου του μπόνους για τη συμμετοχή στους ομίλους ανέρχεται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Το πενταετές πλάνο, που ξεκίνησε το 2013, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης με την ΑΕΚ να κάνει σταθερά βήματα προς τα πάνω κάθε χρόνο, καθώς η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα το 2015 ακολουθήθηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2016, τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης το 2017, την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 ύστερα από 24 χρόνια και τώρα την επιστροφή στους ομίλους για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια. Το κυριότερο βεβαίως είναι πως εδώ και ένα χρόνο οι τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες συνδυάζονται με την κατασκευή του γηπέδου που θα είναι έτοιμο τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να εκτοξεύσει την Ενωση.

Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο αναφορικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις που χρειάζονται επιπλέον ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον διεθνή μεσοεπιθετικό Γιάννη Γιαννιώτα, ανανέωσε μέχρι το 2023 με τους Μπακάκη και Τσιντώτα, ευελπιστεί να προχωρήσει στην απόκτηση του Νάρσινγκ παρά την οικονομική διαφορά που υπάρχει, ενώ βασικός στόχος για τη μεσαία γραμμή είναι ο Νεμάνια Ραντόγια. Τα πάντα θα κριθούν άμεσα, δεδομένου ότι αύριο εκπνέει η μεταγραφική περίοδος, ενώ απόψε στις 7, η ΑΕΚ θα μάθει τους αντιπάλους της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, για προσωπικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή