Σε ρυθμούς Nations League η Εθνική

Σε ρυθμούς Nations League η Εθνική

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατάκτηση της πρώτης θέσης στον δεύτερο όμιλο του νεοσύστατου Nations League (Κύπελλο Εθνών) από την UEFA είναι ο αντικειμενικός στόχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που άρχισε την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Εσθονία, στο Ταλίν, το ερχόμενο Σάββατο (21.45). Στη διοργάνωση συμμετέχουν 55 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ευρώπης και έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA. Η νέα διοργάνωση αντικαθιστά τα φιλικά παιχνίδια και παράλληλα προσφέρει τέσσερις προκρίσεις στην τελική φάση του EURO του 2020. Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία και θα αντιμετωπίσει την Εσθονία, την Ουγγαρία και τη Φινλανδία. Τα παιχνίδια της πρώτης φάσης της διοργάνωσης θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2018 με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια για όλες τις ομάδες.

«Το Nations League είναι μια διοργάνωση που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση. Εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, για να ανέβουμε στη δεύτερη κατηγορία και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης την πρόκριση στην τελική φάση. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να τα πάμε καλά ώστε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Είμαστε δυνατοί, έχουμε μια καλή ομάδα», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε στην πρώτη συγκέντρωση των διεθνών παικτών και την έναρξη της βραχείας προετοιμασίας. Η μεγαλύτερη ανησυχία του προπονητή της Εθνικής είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής αρκετών διεθνών παικτών στις ευρωπαϊκές ομάδες όπου αγωνίζονται, ενώ η σπουδαιότερη ικανοποίησή του εκφράστηκε για την πληθώρα επιλογών που έχει στη διάθεσή του για τη μεσαία γραμμή.

«Είχαμε παίκτες που δεν έπαιζαν τόσο πολύ. Ενα παράδειγμα είναι ο Σάμαρης, ο οποίος δεν αγωνίζεται με την ομάδα του αλλά είναι σημαντικός για εμάς. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τον καλέσουμε και να επιστρέψει. Ενας άλλος είναι ο Τοροσίδης που είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι ο αρχηγός της Εθνικής. Αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας και για αυτό τον υπολογίζουμε», είπε ο Σκίμπε και συνέχισε: «Είναι σημαντικό ότι έχουμε περισσότερες επιλογές στη μεσοεπιθετική μας γραμμή. Είναι ευχάριστο να έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές σε αυτές τις θέσεις που έχουν χρόνο συμμετοχής αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή