Ενα… Μουντιαλικό ντέρμπι, αλλά χωρίς γκολ

Ενα… Μουντιαλικό ντέρμπι, αλλά χωρίς γκολ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε χθες βράδυ η αυλαία του Nations League, όπου κυριάρχησε η αναμέτρηση της Γερμανίας με την πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία για τον Α΄ όμιλο της ΛΙΓΚ1. Τα «πάντσερ» θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις του «ναυαγίου» τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά και να δείξουν ότι η ομάδα τους έχει αφήσει πίσω της την εσωτερική κρίση που ξέσπασε από τότε και διήρκεσε μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να επικρατήσουν της Γαλλίας και έμειναν στο 0-0, σε μια αναμέτρηση όπου η Γερμανία πίεσε ασφυκτικά τους «τρικολόρ» στα τελευταία 25 λεπτά.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έδωσαν πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη ευκαιρία. Το σουτ του Βέρνερ στο 18΄ ήταν η πρώτη φάση για γκολ στο παιχνίδι από πλευράς Γερμανίας. Ο Αρεολά, όμως, μπλόκαρε την μπάλα με σχετική ευκολία. Οι ομάδες προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων, αλλά δεν κατάφερναν να «πατήσουν» περιοχή. Στο 36΄, η Γαλλία απείλησε με την κεφαλιά του Ζιρού, αλλά ο Νόιερ έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε χαμηλά, κρατώντας το 0-0. Στο 49΄, οι «τρικολόρ» με το σουτ του Γκριεζμάν προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γερμανός πορτιέρε μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης απείλησε ξανά στο 63΄ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά πάλι ο Νόιερ κράτησε το «μηδέν». Στη συνέχεια της φάσης, η Γερμανία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού έως εκείνη τη στιγμή με το σουτ στην κίνηση του Ρόις, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε εντυπωσιακά. Στα αμέσως επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ και λίγο έλειψε να το βρουν στο 72΄ με το σουτ του Χούμελς, όμως ο Αρεολά επενέβη σωτήρια για μία ακόμη φορά, ενώ τρία λεπτά αργότερα σταμάτησε και κεφαλιά του Γκίντερ. Εν τέλει, η ομάδα του Λεβ δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ  (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Κίμιχ, Κροος, Γκορέτσκα (66΄ Γκουντογκάν), Μίλερ, Ρόις (83΄ Σανέ), Βέρνερ.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Αρεολά, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντέζ, Παβάρ, Ματουιντί (86΄ Τολισό), Πογκμπά, Καντέ, Γκριζμάν (80΄ Φεκίρ), Μπαπέ, Ζιρού (66΄ Ντεμπελέ).

Την ίδια ώρα, για τη ΛΙΓΚ2, η Ουαλλία κέρδισε άνετα την Ιρλανδία με 4-1. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Γκάρεθ Μπέιλ έλαμψε, καθώς σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ με μία φαλτσαριστή «οβίδα» έξω από την περιοχή και σέρβιρε μία ασίστ. Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ιταλίας με την Πολωνία για τη ΛΙΓΚ1 και της Τουρκίας με τη Ρωσία για τη ΛΙΓΚ2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή