ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεχώρισε και στο σπορ πιστόλι η Άννα Κορακάκη

xechorise-kai-sto-spor-pistoli-i-anna-korakaki-2271662

Μια τετραπλή ισοβαθμία και τα αποτελέσματα στα κεντρικά δεκάρια δεν άφησαν την Άννα Κορακάκη να προκριθεί στον τελικό του σπορ πιστολιού 25 μ., στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ν. Κορέας. Η πρωταθλήτριά μας ήταν και πάλι εκπληκτική και έδειξε ότι συγκαταλέγεται στις ελάχιστες αθλήτριες του κόσμου που διαθέτουν τις ικανότητες να βρίσκονται στην «ελίτ» και στα δύο όπλα.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης στο σπορ πιστόλι, «χάλκινη» ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι, πλασαρίστηκε στην 9η θέση με 584 (291-293) και με 19 κεντρικά δεκάρια. Με την ίδια επίδοση (584) πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό δύο αθλήτριες που είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα κεντρικά δεκάρια. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι έριξε και πάλι πολύ καλά. Σίγουρα η 9η θέση στην σκοποβολή αφήνει λίγη πικρία», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης. 

Η Άννα Κορακάκη θα επιστρέψει στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο όπλο και με την ολυμπιακή πρόκριση, η οποία μπορεί να κερδίζεται για λογαριασμό της χώρας αλλά την παίρνει η καλύτερη αθλήτρια. Με αυτή την πρόκριση, η πρωταθλήτριά μας θα μπορέσει να εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα, σε δύο όπλα, στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Αξίζει να θυμίσουμε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σκοποβολή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και, σύμφωνα με τον αριθμό των συμμετοχών, ίσως να είναι πιο δύσκολο και από τους Ολυμπιακούς.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο σπορ πιστόλι, με το εθνόσημο αγωνίστηκε και η Άγη Κασούμη, η οποία κατετάγη 46η με 575 και 14 κεντρικά δεκάρια.