Nations League: Αυλαία αγωνιστικής με μεγάλους αγώνες

Nations League: Αυλαία αγωνιστικής με μεγάλους αγώνες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέφτει απόψε η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League, με κορυφαία αναμέτρηση αυτή της Ισπανίας με τη φιναλίστ του Μουντιάλ Κροατία στην πόλη Ελτσε, ύστερα από ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο στις αναμετρήσεις της νέας αυτής διοργάνωσης.

Ενδιαφέρον, επίσης, θα έχει η αντίδραση της Ισλανδίας μετά την απροσδόκητη συντριβή με 6-0 στην Ελβετία, καθώς απόψε υποδέχεται το φορμαρισμένο Βέλγιο. Μία ακόμη αξιοπρόσεκτη αναμέτρηση θα είναι αυτή της Βοσνίας με την Αυστρία στη Ζένιτσα.

Η Ισπανία προέρχεται από πειστική εμφάνιση και νίκη με 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας το Σάββατο, στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στον ισπανικό πάγκο, με τον Ιάγο Ασπας να λάμπει. Τα γκολ των Σαούλ Νιίγεθ και Ροδρίγο ανέτρεψαν από το πρώτο ημίχρονο το προβάδισμα που είχε δώσει στους Αγγλους ο Μάρκους Ράσφορντ. Ετσι έσπασε το αήττητο εντός έδρας σερί 14 αγώνων των Αγγλων.

Μεγάλη βραδιά ήταν η προχθεσινή για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, που συνδύασε τη διεξαγωγή του πρώτου της εντός έδρας αγώνα μετά τον θρίαμβό της στα ρωσικά γήπεδα με νίκη (2-1) επί της Ολλανδίας χάρης σε γκολ των Κιλιάν Μ’ Μπαπέ και Ολιβιέ Ζιρού.

Η κόντρα των διεθνών Δανών με την ομοσπονδία τους έληξε εγκαίρως ώστε να παίξει κανονικά η πρώτη ομάδα κόντρα στην Ουαλλία και να νικήσει 2-0 με τέρματα του συνήθους υπόπτου, Κρίστιαν Ερικσεν.

Η Ουκρανία μπορεί να είδε (μερικούς αγώνες από) το Μουντιάλ της Ρωσίας στην τηλεόραση, αλλά με τις νίκες της επί της Τσεχίας και της Σλοβακίας είναι πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Σημαντική για την Κύπρο ήταν η νίκη με ανατροπή επί της Σλοβενίας προχθές το βράδυ στη Λευκωσία χάρη σε τέρμα του Πιέρου Σωτηρίου και αυτογκόλ του Πέταρ Στογιάνοβιτς. Ετσι η Κύπρος «ισοφάρισε» την ήττα της με 2-0 από τη Νορβηγία την πρώτη αγωνιστική. Ιστορικός επίσης και ο θρίαμβος του Λουξεμβούργου με 4-0 επί της Μολδαβίας, στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που πέτυχε ποτέ το Μεγάλο Δουκάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή